Fnisstag

Efter att ha småfixat lite inomhus och friserat gräsmattan utomhus så lyckades vi med konsten att bli övertalade att åka till IKEA. Johanna behövde något på en väldigt tom vägg i sitt rum. En hylla eller så.
 
Och så mycket kan jag säga. Att vi kom hem med rätt mycket prylar därifrån. Men inte en enda grej för en väldigt tom vägg. För det funkar liksom så. Om man är säker på att man inte behöver någonting till hemmet. Så upptäcker man hur fel man hade när man väl är inne på IKEA. Plötsligt upptäcker man hur mycket förvaringsburkar, förvaringshyllor och förvaringskorgar man absolut inte har hemma.
 
Den här gången upptäckte Johanna hur lite badrumsförvaring hon har i sitt badrum. Och det går ju inte an. För om man har en miljon burkar, flaskor och tuber. Så måste man ju ha något att ha dem i. Eller på. En hylla eller så.
 
Först tittade vi på en som hette Rågrund. Men så stod det på en skylt att den var gjord i bambu och att bambu är snabbväxande. Vilket innebar att vi alla fyra stod och fnissade som galningar och funderade på att gå och fråga personalen. "Ursäkta mig. Hur mycket hinner hyllan växa på ett år? Den är ju enochfyrtio nu och vi har inte så högt i tak. Minst två år vill vi ju kunna ha den. Ska vi kanske ta en lägre så att vi har att växa i?" Hade varit mycket roligt. Men vi bangade. Och köpte Mollger istället. En annan hylla. I ett mer beständigt träslag.
 
Mollger var dock lite annorlunda upptäckte vi när vi nästan skruvat ihop hela. Lite halt kan man säga. Ena sidan hade ben där ben ska vara. Nertill alltså. Medan andra sidan hade ben där ben inte ska vara. Upptill alltså. Vilket innebar att vi återigen fnissade som galningar och funderade på att åka tillbaka med hyllan och reklamera den. Innan vi skruvade bort ena sidan, vände på den och skruvade fast den igen. 
 
Det är kul att åka till IKEA. Prylarna man kommer på att man behöver kostar i och för sig. Men fnisset är gratis. 
 
 
"Det är tyvärr inte så fuktigt hemma hos oss. Hur ofta ska vi vattna den?"
 
 
 
Ett litet fnisstag. Men jag tycker nog att den var roligare så här. Inte så stadig kanske. Men rolig.