Rörmokarmutter

Veckans lärdomar. 
 
Om du har stopp i diskhon och monterar bort avloppet för att rensa röret med ett sjuochenhalv meter långt rensband, skölj inte av rensbandet i diskhon efteråt. I alla fall inte innan du har monterat tillbaka avloppet. Och i alla fall inte om du inte hade planerat att ta ett fotbad precis just då. I diskbänksskåpet. 
 
Om du har stopp i diskhon och monterar bort avloppet för att rensa röret med ett sjuochenhalv meter långt rensband, börja inte med det klockan tio på kvällen bara för att "det här går väl fort". Och "hur svårt kan det vara". I alla fall inte om du ska hinna med det där fotbadet också. Vare sig du hade planerat det eller inte.
 
Om du har stopp i diskhon och monterar bort avloppet för att rensa röret med ett sjuochenhalv meter långt rensband, köp inte det billigaste rensbandet på Clas Ohlson för fyrtionio kronor trots att det är jättelångt och verkar jättebra. Det suger. Stoppet är kvar. Fast sjuochenhalv meter längre ner i röret. 
 
Om du har stopp i diskhon, skit i det. Ta ett glas vin och sätt dig i soffan. Det har jag gjort.
 
 
 
 
 

God Juli!

Efter laddning av batterier och regelbundet intag av energidryck under fem semesterveckor är jag backinbissniss. Nu dricker jag naturligtvis inte sån där onyttig tjurkissenergidryck. Utan den nyttiga sorten. Röd och fin är den. Och passar utmärkt till grillat. 
 
Nu tror ni säkert att jag är periodare. Ja alltså, då menar jag inte vinet. Det dricker jag inte i perioder. Det dricker jag året om. I alla fall på helger. Jag menar bloggandet. Och det kan jag väl hålla med om. Att jag är lite av en periodare.
 
Men egentligen är det nog mer säsongsbetonat. Lågsäsong när hjärnan säger "Låg batterinivå. Ställer om till sparläge." Och då ryker helt enkelt en del funktioner. Tålmodigt tålamod till exempel. Läsning av böcker. Bakning av småkakor. Virkning av grytlappar. Samt bloggning.
 
Och när det inte är lågsäsong så är det högsäsong. Någon mellansäsong har jag inte tålamod till. Så nu påbörjas alltså högsäsongen. Vilket i regel brukar innebära ett högre prisläge. Så därför känner jag mig tyvärr tvungen att höja priset. Detta innebär att jag nu kommer att lägga mig på ungefär tvåhundrasjuttiofem kronor. Jag menar. Det får jag ju en ännu bättre påsilåda för. 
 
 
Röd är inte bara färgen på mitt vin. Röd är även färgen på mitt solbrända skinn. Och numera även på vår nypanelade stuga. Som ur ett målningsperspektiv är åthelvete för stor. 
 
 
 
Visa fler inlägg