Höstfixning

Så var det äntligen dags att ställa tillbaka klockorna. De har ju stått framme och skräpat nu ända sen i våras. Vart man än vänder sig. Så står där en klocka. Och stirrar på en. Det kan ju stressa upp vem som helst. Men nu har jag i alla fall ställt tillbaka dem allihop. Så nu är förrådet fullt. 
 
Förutom att jag ställt tillbaka alla klockor så har jag och Stefan städat trädgården inför vintern. Bort med löv. Fram med lite extra jord till häcken. Bort med utemöblerna. Fram med höstkrukan. Som ni ser la jag i år på ett extra kål. Och till skillnad från föregående års ljungförsök så tänkte jag denna gång inte låta ljungen go zombie. Även om det känns rätt så tilltalande så här i Halloween-tider. Så den här gången ska den få lite vatten då och då. 
 
 
 
Och så borde väl sommarblommorna ha åkt bort också. Men de tittade på mig med så sorgsna pistiller så jag hade inte hjärta att skjutsa iväg dem. Så de fick stanna kvar i en liten mindre kruka. I alla fall en stund till. 
 
 
Det finns fler blommor som inte förstår att vintern närmar sig. De är så himla mysko. Titta bara vilken dålig koll de har. 
 
 
Nu kanske inte jag heller förstår det. Eftersom jag har planterat små bebisväxter i egna krukor. Tiden för små bebisväxter att flytta hemifrån är ju på våren. Men ibland får man skynda på dem lite. De kunde ju faktiskt inte fortsätta att hänga mamma i hasorna. Mamma behövde lite eget spejs. Så då får man sparka ut dem lite kärleksfullt. Och hoppas att de trots allt kan stå på egna rötter. Och nej. Jag hade faktiskt inga mindre krukor. Sådeså.
 
 
Sen har lilla kretsloppan fått en ny plantering också. Skulle ha blivit en hel cafémöbel bredvid rabatten. Men de var större än jag räknat med. Så det bidde bara en stol. Jaja. En liten loppa kan sitta i alla fall. Om hon blir trött i sina små lopptassar. Får väl tråckla ihop mina egna möbler någon gång när jag känner mig pysselnödig. (Mäh!) (Ja vadå?) (Som om det skulle hända!) (Jag har väl pysslat mycket i mina dar...) (Ja. För typ tjugofem år sen.) (Äh. Tyst nu. Jag pratar med mig själv) (Förlåt då) (Ja det är okej. För den här gången.)
 
Och så bara en sak till. Är inte undersidan av en katt-tass en av de finfinaste sakerna som finns? Helt apropå ingenting.
 
 
 
 
 

Rockmän

Idag har Stefan med bror anmält sig till Rockman. Nu handlar detta varken om hårdrock, ytterrock eller barock. Även om man kan tycka att det är både en hård ytterlighet och är synnerligen barockt. Att springa mellan klippor i Norge och hoppa ner i iskalla fjordar. Varför gör man sånt liksom?
 
Jag kan tänka mig flera skäl. 
 
1. Man får betalt. Men nej. Tvärtom. Det kostar faktiskt en hel skrälldus med pengar.
 
2. Man får kvinnor. Det hoppas jag inte. Han har redan en. Hans bror också för den delen. Och det räcker så. Bara så att ni vet. 
 
3. Man får en kick av det. Jo. Förvisso. Men det får man av spökhuset på Gröna lund också. Eller av en påse sura melonstänger. 
 
4. Man får perspektiv. Ja. Det håller jag med om. Man kommer att vara tacksam om man får bada när det är elva grader i vattnet. Eller om man måste ta trapporna upp till sjunde våningen för att hissen är trasig. Allt blir liksom en pisovkäjk. 
 
5. Man får uppleva en fantastisk natur. Japp. Men det får man göra även om man skulle sitta i en båt som skvalpar runt i fjordarna istället för att själv skvalpa runt i fjordarna. Just saying. Dessutom är späckhuggare mycket vackrare på lite längre avstånd. Än tvåochenhalv meter. Och berg kan man se utan att springa runt i dem. Hört talas om stillsamma skogspromenader? Eller hajk? (Hej och välkommen till Hajk. Idag ska vi prata om gökar. Men inte om vilka gökar som helst. Utan om knäppgökar)
 
För ja just det. Det finns ju ett skäl till. Kanske det som är mest aktuellt i det här fallet. Man är helt enkelt lite spritt språngande galen. Jo. Så är det nog. Jag är gift med en spritt språngande galning. Och har en svåger som är en spritt språngande galning. Själv är jag ju bara lite småknäpp. Inte ens spritt språngande småknäpp. Bara småknäpp. Sådeså. 
 
Förresten. När jag googlade på en bild på Rockman så dök den här liraren upp.
 Skitcool våtdräkt. Har era också vapen mot späckhuggarna Stefan? Och tillhörande hund? Najs.
 
 

Familjens lilla fredsduva

 
Idag har jag äntligen fått tid för att fixa lite med våra stackars krukväxter. En del fick gå vidare här i livet. Via komposten. Andra fick lite ompyssling kring både blad och rötter. Och blev genast piggare.
 
Kattekisserna var glada också. Särskilt Emil. Även han tyckte om att växterna såg lite piggare ut. För pigga växter är roligare att tugga på. Efter lite skäll så verkade han faktiskt ångra sitt växtätande. För han kom springandes med en liten fredsgåva. En olivkvist. Gulleplutten. En riktig liten fredsduva. Sen kom han springandes med en till. Sötnosen. Han ville verkligen be om ursäkt.
 
När han kom springandes med en tredje som han släppte framför fötterna på mig så började jag ana oråd. För det var då jag kom på att jag hade tagit in olivträdet från balkongen. Eeeemil!
 
Vadå? Jag vill ju bara leka apport. Och det här var de enda pinnarna jag hittade här inne. Satt fast gjorde de också. Jag fick slita hund för att få bort dem. Och så är det jag som får skäll. Jösses. Människor. Totalt obegripliga varelser. 
 
 
 
 

Nuerejuligen ellerinte

Idag köpte jag en julgran. Jorå. Det gäller att vara ute i god tid om man ska ha en finfin gran. Nu får jag ju inte hem den riktigt än förstås. Den kommer farande helgen före julafton. Fram till dess har jag bestämt mig för att bara sitta här och vänta på min gran. Så om mina kära arbetskamrater undrar var jag har tagit vägen. Så är jag väldigt upptagen här hemma. Är i väntans tider kan man säga. Med glöggen i vänsterhanden. Och en pepparkaka i högerhanden. Så mycket att göra. Så lite tid.
 
Nu tycker ni säkert att jag har fått tomtar på övervåningen. Nix. Det har jag inte fått. Det har jag alltid haft. Men så himla illa är det egentligen inte. Faktiskt. Tomtarna kryllar liksom inte där uppe. De dansar inte jenka och leker charader. Eller rockar loss och slänger ut teveapparater. De har bara en lugn och trevlig familjetillställning där uppe på sitt lilla loft. För jag har ju bara beställt en julgran på nätet. Som jag gör varje år. I slutet på oktober. 
 
Och sitta här och vänta och göra ingenting får jag väl nöja mig med att göra tills imorgon bara. Med ett glas vin i vänsterhanden. Och en retrolaktritsgrej (Käck) (Kommer ni ihåg den?) (Fast den heter Kick numera) (Beror väl på att man vill vara internationell och då blir ju ett tje-ljud och ett ä i samma ord lite överkurs för en laktritssugen engelsman) (Hur som helst köpte jag en hel låda med fjorton stycken på öob) (Hehe) i högerhanden.
 
Nä. Nu ska jag skriva julrim. Tjingeling! 
 
 
Se på fan. Jag har köpt en gran. 
 
 

Säljes

Jaha. Förkyld och smått hängig sitter jag nu här. Och stirrar på mina tvåhundrafemtio krokuslökar. Något som jag tyckte var en finfin idé när jag beställde dem för några veckor sen. Något som jag undrade om det verkligen var en finfin idé när jag precis hade beställt dem. Något som jag nu vet inte var en finfin idé. Men men. Jag får väl ge mig ut och gräva ner så många jag orkar. Och sen sätta ut en annons. Säljes: Tvåhundrafyrtiotre finfina krokuslökar. 
 
Sen har jag några fler saker som jag kan tänka mig att sälja. Om någon är intresserad.
 
Säljes: Rentvätt. Säljes i högar om cirka en kubikmeter. Finns cirka tre till fyra högar. Innehåller varierande färger och storlekar. Säljes i befintligt oskick. 
 
Säljes: Smutstvätt. Säljes i högar om cirka en kubikmeter. Finns cirka tre till fyra högar. Innehåller varierande färger och storlekar. Säljes i obefintligt skick.
 
Säljes: Tvättmaskin. Säljes till någon som kan ägna den lite mer uppmärksamhet. Den förtjänar det. 
 
Säljes: Dammråttor. Fina exemplar i alla möjliga grå nyanser. Uppväxta på kvalitetskvalster och vana vid andra husdjur. Lekfulla och ystra. 
 
Säljes: Krukväxter. De allra flesta så nära levande man kan komma. Solbrända exemplar i unika färger och former. Säljes eller bytes mot trätulpaner från åttiotalet.
 
Suck. 
 
En soffpotatis och en påse nötter. Lökigt värre.
 
 
 
 
Visa fler inlägg