Nätverkande

Idag har jag skapat ett nätverk. Eller ja. Ett verk av nät i alla fall. Jag har nämligen nätat in en del av vår balkong. Så att inte Ronia ska ramla. Man måste ju tänka på nätsäkerheten när det gäller de små. Så nu är vi redo. Redo för Ronia. Vårt egna lilla nättroll. Men Ronia är inte redo för oss än. Hon måste stanna hemma hos sin mamma i fem veckor till. Men snart så. Så kan vi sitta och mysa i solen på balkongen. Ronia och jag. 
 
En nackdel är att nu blir det inte bara vin på balkongen. Nu viner det även på balkongen. När det blåser så visslar nätet på mig. Trevligt i och för sig. Första gången som någon över huvud taget visslar på mig. Men också lite irriterande. Men jaja. Nu kan vi i alla fall ha balkongdörren öppen i sommar. Utan att riskera att en kissekatt ramlar eller rymmer. Och då får man väl ta att det visslas lite. 
 
Sen har det ju blivit lite trädgårdsfix i helgen också. En hel del knipsande, sågande, röjande och sopande. Och så avslutade vi helgen med grillning på balkongen. Riktigt vårmysigt.
 
Inte så illa pinkat för en helg i slutet på mars. Eller hur?
 
 
The nät. It's like a rastgård for prisoners. Släpp fångarna loss. Det är vår. Spring. Spring. Spring. Släpp hästarna fria. 
 
Hm. 
 
Undrar om jag blir rutig när jag solar. 
 
 
 
 
 
 

Vår vår vår vår vår vår

Efter triss i virus börjar saker och ting arta sig. Solen värmer, fåglarna bygger bo, blåsipporna tittar fram och muttisar piggnar till. Det börjar bli vår helt enkelt. 
 
Och snart är det dags för påskris också. Så jag har redan börjat samla på påsar. Man vill ju inte vara utan. När påskrisen kommer. Och strax därefter så kommer Ronia. Hon är varken påskris eller påskhare. Ronia är vår nyaste och yngsta familjemedlem. En kissekattunge. 
 
För så är det när barnen flyttar hemifrån. Och deras katter med dem. Då måste ju vi kvarlämnade mammor, pappor och småsystrar liksom fylla det stora huset igen. Till exempel med ljudet av små lurviga tassande tassar. Så då blir det helt enkelt en Ronia. En smålurvig Sibirisk katt från Eskilstuna.
 
 
 
 
Visa fler inlägg