Gott Nytt År!

Vill bara önska er ett riktigt Gott Nytt År! Inga lustigheter. Inga ordvitsar. Bara ett vanligt hederligt gott nytt år.
 
Eller ja. Vanligt och vanligt. Jag kan väl få önska er ett ovanligt gott nytt år. Ovanligt gott alltså. Inte ovanligt nytt. För nästa år blir ju lika nytt som alla andra nya år. Men ett ovanligt år skulle jag ju kunna önska er också. För det skulle väl vara trevligt. Med ett ovanligt år. Jämfört med alla andra vanliga år. Men det är klart. Har man haft det väldigt trevligt alla vanliga år så skulle ju ett ovanligt år kunna vara ganska så otrevligt. Och det vill jag ju inte önska er. Nä. Vi kör helt enkelt på ett gott nytt år. Inget vanligt eller ovanligt. Inget hederligt heller.
 
Eller ja. Hederligt är väl bra. Jag skulle ju inte vilja att någon av er blir kriminell eller så. På sin höjd går mot röd gubbe eller småfuskar på ett prov. Inte på högskoleprovet dock. Det är inte bra. Det får ni inte göra. Bara ett litet prov. Ett knäckprov till exempel. Eller ett blodprov. Inget urinprov dock. Det blir inte bra. Om någon vill att ni lämnar ett urinprov och ni fuskar, då kan ni bli avstängda. Eller så kan ni ha förhöjd äggvita i urinen utan att veta om det. Och då kanske det blir maräng om ni skakar loss för mycket på dansgolvet. Och maräng vill jag inte önska er. Eller alltså. Maräng är ju ganska gott. Men då ska man ju ha glass och grädde till också. Och bananer. Så det blir marängsviss. Nä alltså. Inte marängswish. Swish är ju sånt man använder när man vill ge bort pengar. Och pengar är ju bra. Så det önskar jag er. Mycket pengar. Och marängsviss.
 
Så Gott Nytt År på er! Med yttepyttelite kriminalitet och mycket pengar. Och marängsviss. Glöm inte marängsvissen.
 
 
Och en sak till. Det där med fyrverkerier är väl onödigt. När himlen är så fin bara som den är. Naturlighet. Det önskar jag er också. Mycket naturlighet. Både till er och himlen. 
 
 

Bonusbrådis

Puh. Jag hann. Med bara två dagar kvar av året så började det ju bli lite bråttom. Men som tur var så hann jag precis. Hann vad? Undrar ni. Jo. Jag hann använda årets bonus innan den gick upp i rök. Vilket den skulle ha gjort vid tolvslaget på nyårsafton (poff). Alla ni andra som också får en skaplig bonus varje år förstår nog precis vad jag menar.
 
För har man fått en bonus på femtio pix på Hemtex och nittionio på Albrekts guld så måste man ju göra av med den. Etthundrafyrtionio kronor är inte att förakta. Eller ja. Om man i ren panik köper värmeljus med snögubbar i så kanske det är det. Något att förakta alltså. Men de var ju rätt söta ändå. Dessutom fick jag ju ett halsband och två grillvantar också. 
 
Nästa år får jag satsa på en lite större bonus. Så kanske jag kan köpa en virkad tehuva och ett par istappar i glas också. Eller något annat som jag inte behöver.
 
Näerå. Jag är inte bitter. Jag blir glad för en bonus på etthundrafyrtionio riksdaler. Jag gillar mina grillvantar och mitt halsband. Och mina snögubbsvärmeljus. Sådeså. 
 
Hjälp, släpp ut oss.
Javisst. Om elva månader. Moahaha.
 
 

God fortsättning!

God fortsättning! På vadå? Ja säg det. Ingen aning faktiskt. Det undrar jag varje år. 
 
Det kan väl ändå inte vara fortsättningen på innevarande år. För om det bara är cirka tre dagar kvar så är det väl lite sent tänker jag. Den önskningen hade man ju behövt i början av året. Så dags nu liksom. Och hur kan man veta hur önskningsföremålet har upplevt sitt år som nu nästan är till ända. Hen kanske har haft ett riktigt skitår. God fortsättning på den du.
 
Det skulle ju kunna vara julmaten man menar. För den fortsätter man ju äta på. I minst en vecka. Och där kan man ju verkligen behöva en önskan om god fortsättning och lite påhejande när man är inne på fjärde dagen med julbordsrester. Heja heja. En köttbulle till bara. God fortsättning med julskinkan. Det är bara ett kilo kvar. Heja heja.
 
Å andra sidan skulle godfortsättningsönskandet även kunna avse glögg och godis. Det kan ju bli en väldigt god fortsättning på det också. Men här behöver man ju ingen önskan om en god fortsättning. Det blir ju det i alla fall liksom. Ända tills det enda som finns kvar är slemmiga knäckpapper, tomma chokladkartonger och en dammig påse med mandel och russin. (Nix. De gick inte åt i år heller. Glöggen hann liksom före). 
 
Nä. Jag vet bara en sak som man verkligen skulle behöva en önskan om god fortsättning på. Livet. Ni vet det där som händer hela tiden. Även när det inte händer något. Det där som man själv är ansvarig för att se till att det blir så bra som det går. Det kan man behöva en önskan om god fortsättning på. Så man kommer ihåg att se till att det blir det. Så bra som det går alltså. Och inte bara dagarna mellan jul och nyår kanske. Utan varje dag. Hm. Ska nog bli min nya hälsningsfras. God fortsättning på livet. Japp idag igen.  
 
Så god fortsättning på er! 
 
Fortsättning? Näeru. Här är det stopp. Du får vänta tills min bror kommer. Brynolf med gröna mulen. 
 
 
 

Vitsen med advent

Här hemma får jag ofta höra hur dålig jag är på bra ordvitsar. Eller som jag föredrar att säga. Hur bra jag är på dåliga ordvitsar. 
 
Så jag har bestämt mig för att inte klämma ur mig en enda ordvits till. I alla fall inte på en hel vecka. Jag får väl ha en vit vecka. Ingen vitsvecka alltså. Mer en vitsvacka. Hm. Ja det här börjar ju bra.
 
Hur som helst har vi julbakat lite idag. Och trots allt bak så har det ändå gått framåt måste jag säga. Kakbaket gick som en dröm. Och julgodiset tog inte helt knäcken på mig. Även om en del av den var lite ur form. För lite smet ju utanför som vanligt. Men så blir det ju när man kladdar upp inför jul. 
 
Extraknäck.
 
 
Mussebullar
 
 
Gran kanarie
 
 
Fyrljus
 
 
Fick bakvärk. Men det ordnade sig tablätt. 
 
Ja. Ni ser. Det är ju ingen vits med det här. Lika bra att foga sig istället för springa. Som snickarn sa.
 
 
Visa fler inlägg