Midsommarmutti

Jag ber om ursäkt. Jag har inte gjort som jag borde. Jag är i princip en hedning. För jag har inte firat midsommar såsom midsommar borde firas. Förlåt.
 
När alla andra plockade blommor och gjorde finfina kransar. Så plockade jag bort övertaliga skålar, byttor och bunkar ur köksskåp och gjorde det finfint i köket.
 
När alla andra skuttade runt midsommarstången med blommor i håret. Så skuttade jag ut på verandan med en gin och tonic i handen.
 
När alla andra satt ute i en småkylig midsommarkväll och åt sill. Så satt jag inne i ett vedspisuppvärmt kök och åt gulaschsoppa. På burk. (Eller ja. Jag satt inte på en burk. Jag satt på en stol. Och soppan befann sig i en tallrik. Som den färdats till via en kastrull från en burk.)
 
När alla andra drack iskall snaps i små immiga glas. Så satt jag och drack rött vin i ett groteskt stort glas.
 
När alla andra sjöng sånger i glada vänners lag. Så satt jag och Stefan och tittade på "Den vilda jakten på stenen".
 
När alla andra vaknade på midsommardagen med lite skön festkänsla i hela kroppen och en het längtan efter en stilig pizza. Så stod jag täckt med slipdamm och målarfärgskluttar på hela kroppen och en het längtan efter nymålade innerdörrar.
 
Så nu vet ni. Hur konstig jag är. Eller ja. Det hade ju kunnat vara värre. Jag hade till exempel kunnat hoppa runt i regnet och leka att jag är en groda som om jag bara var treochetthalvt och efter det suttit utomhus i tio graders kyla för att äta en massa råa fiskar och dricka sprit samtidigt som jag sjunger allt mer osammanhängande sånger. Men men. Så illa är det i alla fall inte. Som tur är.
 
Hoppas att ni alla hade en finfin midsommarhelg! Det hade jag.
 
En midsommarkattsdröm

Kisskisse

Lille katt,
lille katt,
lille söte katten.
 
Vet du att,
vet du att, 
du får fanimig inte springa på köksbänken även om jag inte är i köket och det gäller även brödrosten eftersom den står på, just det, köksbänken.
 
Liam.
You. Are. Toast. 
 
 
 
Va? Vadå? Jag har inte gjort något. Jag har legat här hela dagen. Typ. Kan jag somna om nu eller?
 
 

Studentevent

I veckan har vi firat en student. Vår Johanna. För när man har överlevt tretton långa år i dagens skola så ska man självklart fira. På flak. På fest. På hak. På häst. Och på alla ställen som finns. Till exempel på mottagning hemma hos Herr och Fru Mutti. Muttagning. 
 
Och som vanligt var vi jätteduktiga på att planera hur mycket mat man behöver till en buffé. Så duktiga att det kommer att räcka till en och en halv veckas middagar. Och luncher. Men grekisk pastasallad är gott. Igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och...ja ni förstår...igen.
 
Dessutom finns ju en stor fördel med buffé. Alltså när det finns flera maträtter som ska intas (igen. Och igen. Och igen. Och igen.) För man kan ju variera sig. Lite grann i alla fall. Inom buffégränserna så att säga. Särskilt om man räknar in drickat också. Rostbiff, grekisk pastasallad och rött vin. Kycklingspett, grekisk pastasallad och vitt vin. Rostbiff, fransk potatissallad och rosévin. Rött vin, vitt vin och rosévin. Framför allt den sista kombinationen funkar finfint. Rekommenderar den dock inte till lunch. I alla fall inte en vardag. För matlådan skvimpar nog lätt över. Och arbetskamraterna tittar liksom snett på en. Eller så är det man själv som är sne. Och arbetskamraterna tittar rakt på en. Lika obehagligt dock 
 
Grattis Johanna. Igen. Och igen. Och igen.
 
Och du. Det blir rostbiff och grekisk pastasallad till middag. Eller kycklingspett och fransk potatissallad. Eller grekisk pastasallad och fransk potatissallad. Om du vill ha det lite sådär extra medelhavskt.

Trappträning

Efter att ha hjälpt till med en flytt hela söndagen så är jag idag lika mör som en välbankad rumpstek. Himla bra träningspass dock. Tre trappor utan hiss gör susen för lår och vader. Fantastiskt praktiskt faktiskt. Med lite flyttkartonger på det så behöver man inte träna på minst ett par veckor. För det är väl ungefär då som träningsvärken kommer att ha lagt sig. 
 
Men annars går allt enligt planerna. Uppsala-Sofia i norr. Vi i väst. Och så nu Täby-Ida i öst. Så vi är på god väg att lyckas. Familjen Nyberg håller på att omringa hela stan. Och ingen kommer ens förstå vad som hände. Moahahaa.  
 
Ungefär så här känns det när jag går i trappor idag. Men det gör inget. Jag gillar pingviner.

Blågult

Öh, öh, ha den äran Sverige! På din dag. En riktig blå-gul dag. Ja alltså. Inte för att himlen är blå och solen gul. Inte här i Hässelby villastad i alla fall. Snarare är man blå av köld. Och gul av brunutansol. För här har solen lyst. Med sin frånvaro hela dagen.
 
Idag skulle det ju bli "ett riktigt fint grillväder på kvällen". Ja det är väl klart att det är grillväder. Ska man få någon som helst värme utomhus är man ju tvungen att tända grillen. Och så skulle det vara värmerekord idag också. Men hallå. Var har de mätt temperaturen då? I rumpan eller? 
 
Men men. Nu ska inte jag vara sån. Sådär bitteritter. Nu har ju molnen faktiskt skingrats. Alldeles lagom tills solen försvunnit in i den där groteskt stora eken som står där och står en bit nedanför vår balkong. En ek som precis som alla andra ekar är stora och fina och väldigt fridlysta. En ek som inte vet hur utrotningshotad den faktiskt är. En ek som nog måste bli upplyst om hur hotad den är. Jag får nog skriva ett litet meddelande till den. Och spika upp på den. Med kopparspik. Jamen vadå. Man har väl yttrandefrihet. 
 
Näerå. Jag är inte bitter. Jag har det bra. Jag trivs (bättre) här. Där jag kan ha det lugnt och skönt. Och lukta på ett glas vin. I skuggan av en stor korkad ek.
 
Grannens finfina flagga. Och till höger den storstora eken. Som bör känna sig hotad.

Myggfritt

En härlig fredagskväll. Passar utmärkt för lite myggmedel på balkongen före middagen. Va? Nä. Nu har hon blivit tokig. Tokigare. Tror ni. Och det har jag nog faktiskt alldeles säkert inte blivit alls. Inte så mycket i alla fall.
 
För malaria orsakas ju av en mygga. Den lille fulingen Anopheles. Och sist jag kollade så förebyggs faktiskt malaria med kinin. Nä. Inte kanin. Det funkar inte mot malaria. Bara mot morötter. Och okej. Det kanske var en hundra år sedan som jag läste det. (Om kinin alltså. Inte kanin.) Men ändå. Och tonic innehåller ju kinin. Och för att det ska smaka lite bättre så kan man lägga i lite is. Och en skvätt gin.
 
Mycket bättre än att sitta och knapra på ett stift US622. Vilket alldeles förmodligen vore hälsovådligt. Så ni förstår. Jag har ju faktiskt inget val. Funkar gör det ju i alla fall uppenbarligen. För malaria har jag aldrig haft. Än. Så det är nog säkrast att jag går och tar en till. 
 
Nä. Kan inte vara bra. Helt säkert mycket säkrare med en gin och tonic.

FFF

Hade faktiskt ett par finfina dagar på landet i helgen. Ja alltså. Det regnade från morgon till kväll. Ute. Men inne var det finfint. Halva helgen i köket med vedspisen på högsta sprutt. Och halva helgen i vardagsrummet med öppna spisen på högsta sprutt. Så kunde regnet sprutta bäst det ville där utanför. Sådeså.
 
Efter regn kommer solsken. För efter hemkomst på söndagskvällen möttes jag av blommor, tårta och present från mina FFF. Mina Fyra Fina Flickor. För det var ju muttidagen i söndags. Och efter den jättegoda tårtan och jättevackra blommorna och jättefina presenten. Så har jag bestämt att vi ska ha minst en muttidag i månaden. Mer muttidagar till folket. I synnerhet till mig.
 
Och alla andra dagar i månaden. Får bli FFF-dagar. När jag firar att jag har fyra fantastiskt fina flickor. Älskar er. Mycket. Hela tiden. Alltid.
 
Sunny sunday
Visa fler inlägg