Tipstävlingen

Trots att min FFH förbättrades till en FFF så har den nu överraskande lagt sig till med lite feber och gått över till en HFHOIEINAF istället. Hosta Från Helvetet Och Inte Ens I Närheten Av Fjuckby. Något som inte bara jag inte gillar.
 
Varje gång jag hostar skrämmer jag nämligen slag på katterna. Och jag hostar ofta. Jätteofta. Oftaofta. Stackarna. Nåja. De har i alla fall ingen hicka längre. Dessutom riskerar jag att bli utslängd från sovrummet. Inte av katterna. Utan av herr mutti. Trots att jag hävdar att mina hostningar bara är en repetitiv, snabb och explosiv utandning. Som en snarkning ungefär. Fast tvärtom. 
 
Men nu är det i alla fall dags att avslöja vinnaren av tipstävlingen. Tack alla deltagare för era finfina tips. Jag har testat allihop. Samtidigt. Vilket visade sig inte vara någon bra idé. Det borde stå en varning på citronerna tycker jag. Intas inte tillsammans med ingefära, KanJang, Esberitox, choklad och whisky. Framför allt inte whisky. Var dock mycket bra för huvudvärken. Problemet var bara att jag behövde något mot huvudvärken. Inte för.
 
Följande bidrag bidrog:
 
  1. Whisky, whisky och whisky. Ger huvudvärk pga bakfylla istället. Kanske. Om den inte håller i sig. För då var det inte bakfylla. Tack för ditt (alko)holistiska synsätt Catarina. Mycket bra tips. Framför allt om enda symptomet är huvudvärk.
  2. KanJang. Tack Anne för ett kort och koncist tips. Som faktiskt hjälper.
  3. Häxdricka. Består av ingefära, citron och honung. Tack Sussi för ett äkta husmorstips.
  4. Whisky och sömn. Tack Tomas för tipset. Även om jag hann somna innan jag tog whiskyn. Ska försöka tvärtom nästa gång.
  5. En hel radda tips: Esberitox, Chi San, Ingefärsvatten (samma som Häxdricka) samt tre glas vin & choklad. Tack Lina för ett helt gäng med tips. Särskilt det sista. Det var gott.
Och vinnaren är. Tiddelipom. Lina. Motiveringen lyder som följer. Hög kvantitet och en smakfull förening av äckligt och gott. Vinsten är. Tiddelipom. Ett högljutt tiddelipom för dig Lina. Och din blogg Lina helt enkelt. TIDDELIPOM!
 
 
 
 

Diagnoser

De senaste dagarna har jag fått två diagnoser.
 
Ett. Jag har FFH. Förkylning Från Helvetet. Den är nu dock på tillbakagång. Och har kräftat sig ner till FFF. Förkylning Från Fjuckby. Om den har blivit en FFV imorgon bitti så går jag till jobbet. Förkylning FrånVarande.
 
Två. Jag är HSP. Nej. Inte HSB. Det är ju för jissenamn en bostadsförening. Och nej. Inte HPV heller. Suck. Det är ett virus. Och även om många säkert tycker att jag är lika irriterande som ett virus. Så är jag inte det. Ett virus alltså. Irriterande kan jag säkert vara. Mähähä.
 
HSP betyder att man är en Highly Sensetive Person. Högkänslig. Det betyder att min tröskel för att ta emot sinnesintryck från omvärlden är lika låg som en nertrampad mattkant. Det betyder också att jag har "ett rikt och invecklat inre liv". Jo det kan man säga. Det är ett sabla liv där inne ibland. Men mest högljudda diskussioner. Aldrig några handgripligheter. 
 
Det är ju trevligt att veta att vi är flera också. För det är tydligen cirka tjugo procent av oss alla här på jorden som är HSP. Kanske du är det också? Testa här så får du se. Om du svarar ja på mer än tolv av frågorna så får du vara med i min klubb. Då får du en klubbnål. Men eftersom vi är högkänsliga så tål vi inte vassa nålar. Därför har vi bara en klubb. Utan nål. Men ändå. 
 
Jaha. Så nu vet ni det. Också. Så går det när någon som har ett invecklat inre liv vecklar ut det. Men jag bjuder på det.
 
 Hm...kanske skulle vara något för en känslig rackare som mig.
Om de finns i blått.
 
 

Suck

JUST NU! På Aftonbladets första sida. Stora rubriker! Nu har det hänt något världsomvälvande. Eller?
 
 
Så himla bra att man kan dela nyheten också. På Facebook. Lycka till.
 
Samtidigt sitter jag här framför teven. Barncancergalan. Om man nu vill få lite distans till saker och ting. Här kan man bli barnsupporter. Bli det nu på en gång vettja. Om du inte redan är det. 

Antiförkylningstips

Attans. Jag håller på att bli förkyld. Typiskt. Bäst att försöka göra något åt det. Kanske ta en whisky to kill the bacill. Funkar i och för sig inte. Men man kan ju göra ett försök. Till. Eller så kanske jag ska tugga i mig ett par vitlökar. Om det inte funkar mot förkylningen så slipper jag ju i alla fall vampyrer. Och alla andra också för den delen. 
 
Jag skulle ju också kunna leta upp den där dvd-skivan jag har här hemma någonstans. Och titta på det där programmet. Det borde kunna hjälpa. För det står ju på fodralet att det är ett antivirusprogram. Och om inte det heller funkar. Då vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.
 
Så nu är det nog dags för ännu en tävling. Jag efterlyser finfina fyndiga tips på hur man stoppar en förkylning. Det kan jag behöva. Så kom igen nu. Tipstipstips.
 
 

Bara lite lugn och ro

Sitter på tunnelbanan på väg hem från jobbet. En bit bort sitter en snubbe och babblar högt för sig själv. Osammanhängande. Runt omkring honom är det helt tomt. Bredvid, framför, bakom. Inte en människa. Runt omkring mig är det helt fullt. Bredvid, framför, bakom.
 
Och jag inser plötsligt. Att det naturligtvis är så jag ska göra. När jag vill vara ifred. När det blir för mycket spring runt omkring mig. Börja prata högt för mig själv. Osammanhängande. Skälla lite. Muttra lite. Skratta lite. Babbla lite. Det kan jag nog klara av. För att få lite lugn och ro ett tag.
 
Känns som om jag har en finfin plan. Att börja praktisera vid väl valda tillfällen under morgondagen. En plan som spricker direkt. När babbelsnubben tar sin mobiltelefon och lägger ner i fickan igen. Sjuttsingen också. Så varför är det helt tomt runt honom då. Undrar jag. Och sniffar lite i luften. Luktar han illa kanske? Jo. Så kanske det är. Lite luktar han nog. Nåja. Låt gå i så fall. Det kan det väl vara värt. En skvätt eau de surströmming. För att få lite lugn och ro ett tag. 
 

Uttittad

Ni vet såna där dagar när det känns som att alla tittar på en. Vart man än vänder sig så finns blickarna där. Har jag tandkräm i mungipan. Börjar man fundera. Eller har jag glömt att sätta på mig byxorna. Nu igen. Eller har barnen ritat mustasch på mig när jag sov. Nä. Det kan de väl inte ha gjort. De är ju stora nu. Över arton hela högen. Och folk över arton ritar väl inte mustascher på folk. 
 
Nä. Inte mustascher i alla fall. Och inte på folk. 
 
Sara. Du är knasig. Knasknasig. Så. Himla. Roligt. Roligtroligt. 
 
 
Aaw. Inte kan man äta upp något som tittar så bedjande på en. Får bli hämtmat till middag. 

Muttis lag - Jetlagen om alltings jävlighet

Jag är inte bara jetlaggad. Jag är jättelaggad. 
 
Första dygnet sov jag ett par timmar. Andra dygnet var jag vaken ett par timmar. Tredje dygnet vet jag inte ens om jag sover eller är vaken. Men jaja. Det är väl bara att bestämma sig. Om jag sover. Eller är vaken. Idag var en sån där dag på jobbet när jag inser att jag gjort åtminstone ett felaktigt val. Jag skulle ha sovit. Hade varit bra mycket enklare. 
 
Men hur gick det förresten i tävlingen? Kanske ni undrar. Jo då. Det gick bra. Jag lade nämligen in en slutspurt. Med lite draghjälp från taxfreebutiken på flygplatsen i Kuala Lumpur. Och gick och vann. Det här var dock en tävling som ingen av oss deltagare ville vinna. Ingen vill ju bli utsedd till värsta shoppingfreaket. Men men. Någon måste ju offra sig. Och om man nu ändå måste vinna en sådan tävling. Så kan man lika gärna göra det med god marginal. Med en liter Blue Sapphire gin till exempel. Den är god. 
 
Nu ska jag snart ta ett beslut. Att jag sover. Vi får se om jag kommer att lyda eller inte.
 
 
Natti natti mutti

Målgång

Imorgon bär det av hemåt. Trots att vi nu åker tillbaka i tiden så är vi inte hemma förrän i övermorgon. En långlång flygresa alltså. Till och med längre än när vi åkte hit. För då hade vi ju medtid. Nu när vi får mottid så är det ju inte konstigt att det tar längre tid. Eftersom vi inte har tiden i ryggen menar jag.

Det har varit finfina veckor här i KL. Men det ska trots allt bli skönt att komma tillbaka till sin egen tidsålder. Och till sin familj (älskar er). 

Imorgon avslutas också Den Stora Tävlingen. Då korar vi vinnaren av shopping. Det är faktiskt ganska jämnt. Men som det ser ut nu leder Björn, jag ligger tvåa och Marie trea. 

Nu trodde ni förstås att jag enkelt skulle vinna detta räjs med tanke på min finfina start i China Town. Men nej. Björn har istället hållt ett jämnt och högt tempo och kom därmed ikapp. Och gick om. Marie har dock överraskat flera gånger och är absolut inte ute ur matchen. Det ska bli spännande imorgon på flygplatsen. För med taxfree kan allting hända. 

Han låg efter i starten...


...kom ikapp...


...och gick om. Yääy! And the winner is...?  To be continued.

Jorå. Det är sånt här vi roar oss med på kvällarna. När vi sitter på balkongen och äter chips. Och dricker...öh...saft. Och leker med pippifåglar.

Skål?

Nu har vi bott i lägenheten här i KL i drygt en vecka. Och gissa vad vi hittade i lägenheten ikväll. En liten ponny? Nä. Självklart inte. Hur tänkte du nu? Vi hittade en diskmaskin. I tvättstugan. 

Men hallå. Varför har man en diskmaskin i tvättstugan? Det är ju så konstigt att det förmodligen bryter mot någon lag eller nåt. Det hörs ju tydligt att man ska tvätta i tvättstugan. Inte diska. Då skulle det ju heta tvättochdiskstugan. Och det gör det ju inte. Försjuttongubbar.

Näerå. Jag är inte bitter. I alla fall inte för att vi har fått diska för hand hela veckan. Det var väl rätt okej ändå. Trots att vi har haft en diskmaskin. I tvättstugan. Jag är bitter för att vi har fått slåss varje morgon om den enda skålen. Det enda glaset. Och den enda skeden. När det fanns en hel sabla diskmaskin full med skålar. Och glas. Och skedar. I tvättstugan.

Skålarna stod och hånlog åt oss hela veckan. I diskmaskinen. I tvättstugan.

Chilldag

Efter en välarbetad arbetsvecka var vi väl värda en vilodag. Tyckte vi. Och åt en god och sen lukost. Alltså en blandning av lunch och frukost. Något jag kommit på alldeles själv. Pröva någon gång så får ni se. Men kom ihåg vem ni fick höra det ifrån först.

Efter lukosten tillbringade vi resten av dagen vid poolen. Uthällda i var sin solstol. 

Kvällen spenderade vi tillsammans med mycket trevlig malaysisk arbetskamrat med mycket trevlig fru på en mycket trevlig koreansk restaurang. En restaurang där man satt på golvet vid låga bord och fick maten grillad direkt vid bordet. Så mycket mat att man skulle kunna sitta och äta i flera timmar. 

Och det är precis vad man gör om man är tre svenska fyrtioplussare som sitter skräddare och äter med pinnar. Det kan ju inte ta annat än flera timmar. Både att äta och att ta sig upp igen. Men väldigt gott var det. Och trevligt. Trevligtrevligt.

Nu är det nattinatti. Och så blir det förmodligen lukost, pool och restaurang imorgon också. Så praktiskt. Då kan jag ju bara köra en repris. Och så kan jag ju passa på att texta den också. För alla mina blinda läsare menar jag.


Den obligatoriska fotbilden. Trodde ni. Men den var faktiskt inte obligatorisk. Fötterna ställde upp helt frivilligt.

Visa fler inlägg