En vanlig dag

Idag är det en alldeles vanlig dag. Inte en annan dag. Som igår. Utan en vanlig dag. En alldeles vanlig lördag.
 
Visserligen är denna vanliga dag även en mellandag. Som skulle kunna tillbringas i butiker som nyss har höjt priserna för att kunna sänka dem lagom till en sådan här dag. En mellandag. Men den gubben går inte. Jag tänker köpa det jag behöver och vill istället. På vilken dag jag vill. Oavsett om det är en mellandag. Eller en alldeles vanlig dag. Sådeså.
 
Och nu tänker jag göra det man gör på en alldeles vanlig dag. Alltså inte äta julmat. Inte äta julgodis. Inte dricka glögg. Inte titta på tomtar. Utan äta alldeles vanlig mat. Och äta vanligt godis. Dricka vanligt vin. Och titta på allt annat än tomtar. För hur mycket jag än gillar julen. Så behöver jag en sådan här dag efter alla juldagar. En alldeles vanlig dag.
 

En annan dag

Tänk alla gånger som man säger "nä det gör jag en annan dag". Och så plötsligt kommer den dagen. Annandagen.
 
Så idag har jag rensat förrådet, putsat fönstren, sytt fast trasiga handdukshängaröglemojar, planterat om krukväxter, putsat silver, gått till tandläkaren, oljat altanen, rensat hängrännorna, slutat äta godis och börjat motionera. 
 
Nä. Skoja bara. Vi har varit och fikat hos min syster. Himla trevligt var det. Allt det där andra. Det får jag göra en annan dag. Eller rättare sagt. En annan annandag. 
 
Nä. Blev inget fejande idag. Heller.

God Jul!

Okej. Nu är allt fixat. Jag är redo. Så kom an julen. Kom bara. Anfall mig med gnistrande snötäcke utanför fönstren, en barrdoftande gran, fluffiga tofflor, prassliga paket, tända ljus, Kalle på TV, förväntansfulla barn, busiga kattungar och så mycket julmat och julgodis att det inte tar slut fast man gör sitt allra allra bästa. Så kom igen julen. Gör det nu. Det som du är så bra på. Och kasta dig över mig. Jag är redo. Och jag gillar dig. Skarpt.
 
Ha nu en riktig God Jul allihop! Det tänker jag ha. En jättegod en. Krampåer!
 

Julredo

Förberedelserna inför julen är i full gång. Miljarder paket ska slås in. Och miljoner knäck ska knäckas. Och tusentals köttbullar ska rullas. Eller ja. Kanske överdriver jag lite. Men uppåt en sjuttioåtta är det i alla fall. Minst.
 
Idag har vi handlat julmat. Och julsnacks. Och juldricka. Så nu är kylskåpet fullt. Fullfullt. Det är faktiskt så fullt att det är omöjligt att ta ut något ur det utan att allt ramlar ut. Som plockepinn ungefär. Kylen är plockepinnfull helt enkelt. Och kommer fortsätta att vara det ett bra tag till. Eftersom vi inte kan ta ut något ur det. Så det blir väl hämtmat i jul antar jag. Undrar om det finns Capricciosa med julskinka. 
 
Eftersom det är kylskåpskallt ute så har vi tack och lov fått hjälp av balkongen. Han tar hand om allt julgodis och all dricka. Snäll balkong har vi. Och alla ni som vet var jag bor. Aja baja.
 
Och precis efter det att jag tagit bilden. Så hittade jag mer mat ute i hallen. Som inte hade kommit längre. Då blev jag glad. Inte.

Jullov

Sisådär ja. Då var det färdigjobbat för i år. Nu ska jag göra som en vetedeg. Och jäsa till dubbel storlek. Vilket absolut inte blir något problem. Med allt godis som vi planerat att göra de närmaste dagarna. Och äta. De närmaste veckorna.
 
Nu sitter vi här i Soffan och Fåtöljen och tävlar mot Första klass och Dressinen. I På spåret. Vi pausade programmet tills Stefan kom hem från jobbet. Han är nämligen det närmaste man kan komma ett lok i en sådan här tävling. Och det vill man ju inte vara utan. Själv är jag mer den där restaurangvagnen som snarare fokuserar på trevliga drycker och tilltugg. Funkar finfint. Men ger inte så många poäng.
 
Ha en skönskön fredagskväll!
 
Be my jäst

Streckgumma

Dagens busstreck. Köpte två kartonger med kattsand trots att man för ett fantastiskt-billigt-endast-idag-pris om endast sextionio kronor bara fick köpa en. Om jag har katt? Nej.
 
Dagens bindestreck. Fantastiskt-billigt-endast-idag-pris.
 
Dagens tantstreck. Var tvungen att byta upp mig till plus två komma noll i läsglasögon. Är tydligen lika skumögd som en skumtomte.
 
Dagens shoppingstreck. Både Bromma Blocks och Barkarby inom loppet av några timmar. Medförde också dagens svettstreck. Dunjacka + shopping = fuktskada. Endast två julklappar kvar nu.
 
Dagens tankestreck. Att blåsa ut värmeljus är tydligen lika farligt som passiv rökning. Såsom ansvarig förälder så här i juletider - är det då bättre att jag suger ut värmeljusen? I så fall - kan jag då själv bli beroende av värmeljus? I så fall - om jag suger i mig ett och ett halvt paket värmeljus om dagen i tre års tid innan jag bestämmer mig för att avsluta mitt värmeljusmissbruk, kommer det då att finnas värmeljuslågetuggummi med banansmak som underlättar för mig att sluta? I så fall - då tänker jag fortsätta att blåsa ut värmeljusen. För jag hatar banansmak.
 
Snart dags för utsugning

Från den ljusa sidan

Oj oj oj. Insåg ni vad det var som hände idag? Någonting som inte har hänt på länge. Solen sken. I och för sig såg den ut att vilja gå och lägga sig redan vid lunchtid. Men ändå. Och tack vare en arbetskamrats ljusljusa idé att ta mötet över en promenad istället för över en kopp kaffe, så hann jag suga i mig en hel del dagsljus innan solen sa natti natti.
 
Himla bra faktiskt. Fler utomhusmöten till folket. Eller förresten. Varför inte go all in och göra en riktig urochskur-arbetsplats. Med spritkök, matlådor, vandringspinnar och skogsmullemössor. Fast det kanske blir lite svårt trots allt. Whiteboard funkar nog inte så bra när det regnar. Men jag kan ju köra med pörmanänt marker förstås. Det har jag gjort förut.
  
Men nu är det i alla fall fåtöljläge. Långt ifrån whiteboards, möten och mullemössor. Och nu så här kvällen före Lucia så ska jag göra samma sak som jag alltid gör kvällen före Lucia. I alla fall när kvällen före Lucia infaller på en fredag. Jag ska ta ett glas vin. Tjing!
 
Hej och välkommen hem från jobbet denna finfina fredagskväll. Tack så mycket.  

Mäh!

Mäh! Vart tog hon vägen? Undrar ni säkert. Hon som varit väck i flera veckor.
 
Jo. Det kan jag berätta. Hon har varit på jakt efter ljus och energi. Och eftersom förra månaden var den gråaste och ljusfattigaste månaden i mannaminne. Så gick jakten på ljus fantastiskt inte alls bra. 
 
Den fortsätter dock. Jakten alltså. Inte november. (Tack och lov). Jag tänder ljus överallt här hemma och hoppas på att suga i mig både lite ljus och energi från alla små lågor. Ända tills jag insåg att de små jävlarna äter upp allt mitt syre. Vilket innebar att det enda jag blev av allt mitt ljuslågesniffande var yr och syrefattig. Så nu nöjer jag mig med att titta på dem. På avstånd. 
 
Och så äter jag supergröt på morgonen. Jo. Den heter så. Kanske för att man får superkrafter. Stålmutti. Eller så är det bara för att den är nyttig och ger energi. Får hoppas på det i alla fall. Annars tänker jag anmäla herr Paulún för falsk marknadsföring. Superfalsk.
 
Nu hoppas jag på att en ledig onsdag så här mitt i december kan göra lite nytta också. Superonsdag. Nästa vecka gör jag samma sak. Dubbelsuperonsdag. Och sen är det jullov. Vilket kan bota det mesta. Säg vad inte lite julklappar, Kalle Anka och knäck kan göra. Underverk. Och tappade plomber. Och funkar inte det heller. Så tänker jag anmäla herr Tomten för falsk marknadsföring. Superfalsk.
 
Det gäller att hitta ljuset inne. När det är grått ute.
 
Visa fler inlägg