Stängt för säsongen

Efter ett par dagar ute på landet har jag nu landat här i skrivarfåtöljen igen. Eftersom Farbror Frost snart är på väg så det var dags att stänga vårt sommarnäste för säsongen. Och med tanke på att huset är lika välisolerat som en fågelholk så blev det mycket eldande i öppna spisen. Och mycket sittande framför den. Av oss. Mysigt. Mysmysigt.
 
Mellan brasmysningarna hann vi plocka undan allt somrigt ur trädgården. Som utemöbler, grillar och vattenslangar. Så att även trädgården fick känna sig lite höstigare. Och mysigare. Något gräsklippande blev det dock inte. Batteriet i vår gräsklippare var helt slut. Och när det var laddat igen. Så hade regnet bestämt sig för att regna precis på oss. Och på vårt vilda gräs. Så då lät vi trädgården fortsätta att leka djungel. Och gick in till brasan igen istället.
 
För att hålla alla vildsvin ute så har vi ju satt upp ett elstängsel. Funkar himla bra faktiskt. Numera finns inte ett enda svin i sikte. Ett tips till alla er andra där ute som är trötta på svin. Ett elstängsel kräver dock el. Vilket man inte får från ett elaggregat som plötsligt bestämt sig för att det enda som det inte ska syssla med längre är just el. Vi åkte därför in till lilla Kisa och tänkte köpa ett nytt. Men där funkar det inte som i storstan. I storstan så skulle man säga "Jaha" och peka på hyllan där de nya och dyra aggregaten ligger. I Kisa så säger man "Jaha", skickar in det trasiga aggregatet till farbror reparatören och lånar ut ett annat till oss under hela vintern. Och om det inte går att laga så får vi ett nytt. Trots att det förmodligen är den där Åskar som har varit ute och gått. Och slagit till  i just vårt elstängselaggregat. Men förutom han Åskar. Så är det fina människor i Kisa. Finfina. 
 
Helgens utsikt