I'm back

Nu är ordningen återställd. Jag har återerövrat både fåtölj, fotpall, dator och blogg. I och för sig hade Stefan placerat sig i fåtöljen när jag alldeles nyss kom in i vardagsrummet. Han satt där och såg lika oskyldig ut som en kattunge med alibi. Johanna satt i schäslongen och såg lika lurig ut som vanligt. Och dum som jag var förstod jag inte ens att ett nytt myteri (mutteri) var på gång. Utan tänkte helt enkelt bara slå mig ner i soffan. Men efter lite fnissande avblåstes mutteriet och fåtöljen blev min igen. Eller muttöljen som Stefan numera kallar den.
 
Vad gäller bloggen så tycker jag dock att Reservmutti gjorde ett mycket bra jobb. Och jag välkomnar därför Reservmutti som gästbloggare lite då och då. Reservmutti är dock lite ung för att kallas Mutti över huvud taget. Reserv eller inte. Så det får bli Plutti istället. När Mutti är alltför trötti för att blogga så kan Plutti hoppa in istället.
 
Idag gjorde vi en liten utflykt till Läkarmissionen för att fynda second hand. Detta är dock inte något av Stefans favoritutflyktsmål så honom lämnade vi i bokhavet. Fyra espressomuggar, en vas, några filmer och en rejäl trave böcker senare besökte vi deras lilla café. Himla fint faktiskt. Jag var lite orolig att kakorna skulle vara second hand också. Begagnade med bitmärken. Halvgamla med damm. Men de var prima vara. Primprima.
 
När vi var klara på Läkarmissionen gladde vi Stefan med att fortsätta till Erikshjälpen också. Som tur var hade de också ett bokhav. På Erikshjälpen blev vi fem lattemuggar, några klädesplagg och en bok rikare.
 
Många muggar blev det. Muttimuggar. Så nu måste jag rensa köksskåpen. Så jag får plats med alla muggar. Skänka bort lite. Och dessutom vara jämrans försiktig nästa gång vi åker till Läkarmissionen. För man vill ju inte råka köpa tillbaka det man rensat ut en gång. Almost been there. Almost done that. Även om en jag känner (du vet vem du är kära arbetskamrat) faktiskt gjorde det en gång. Det kallar jag ett extremt komplicerat sätt att skänka pengar till välgörande ändamål. Men ett kul sätt. Kulkul.
 
Ha en himla skön lördagskväll! Det tänker jag ha.
 
 
My precious (sagt med ett läskigt väsande)