Tiondelstankar

Jösses. Det måste vara något fel på mig. Näst sista dagen på min semester. Och jag sitter redan här och planerar nästa sommarsemester. Skärpningsdags. Igen. Nu lägger jag semesterplaneringen på hyllan i några månader. Och ger mig på vardagsplaneringen istället. Mycket bättre.
 
För inte tusan kan man ägna sina tankar och drömmar bara åt den tiondel av året som semestern utgör. Speciellt inte när årets tiondel precis har tagit slut. Och alla de övriga tiondelarna bara står här framför mig. I kö. Glada och exalterade. Som gläfsande hundvalpar tittar de på mig med sina stora förväntansfulla ögon. Och hoppas på att jag ska uppskatta dem lika mycket som jag har uppskattat den alldeles snart avslutade tiondelen. Då gäller det att vara en rättvis mutti. Och tycka om alla sina tiondelar. Precis lika mycket.
 
Således tillbaka till vardagsplaneringen. Kommande vardagar tänker jag inleda med en synnerligen god frukost. Färska hallon ska plockas. Och kon ska mjölkas. Bakteriekultur ska tillsättas. Och yoghurt ska uppstå. Varde frukost. Men eftersom jag är laktosintolerant. Och varken har en laktosfri ko. Eller några kulturella bakterier. Så blir det Ica som vanligt. En espresso på det. Så har tröttmutti. Förvandlats till intelikatröttmutti. För pigg. Det tänker jag inte vara före klockan nio i fortsättningen heller. Sådeså.
 
Eftersom jag har ett jobb som jag trivs synnerligen bra med. Och arbetskamrater som jag trivs synnerligen bra med. Så kommer jag förmodligen att trivas synnerligen bra med mina arbetsdagar. Dessa tänker jag pimpa lite extra med en utelunch på stan lite då och då. En shoppingrunda någon gång. Samt minst åtta koppar kaffe.
 
Vardagskvällarna behöver piffas upp med lite mysmiddagar. Går det inte att hitta på något som både är gott och tar mindre än tjugo minuter att svänga ihop. Så får jag väl köpa något som någon annan har ägnat mer än tjugo minuter till att svänga ihop. Hej färdiglagat. Hejdå falukorv. Men om någon har förslag på egenhändigt på-mindre-än-tjugo-minuter-ihopsvängda middagsenkelheter så tar jag tacksamt emot dem. Även själva egenhändigt på-mindre-än-tjugo-minuter-ihopsvängda middagsenkelheterna tas naturligtvis tacksamt emot. Om jag inte hunnit hem än. Går de bra att lämna på trappan. Ersättning lämnas medelst egenhändigt plockade hallon och hemgjord yoghurt. Från Ica.
 
Nämen det här känns ju bra. Jag har en plan i alla fall. För alla mina små tiondelar. Pusspåer. Mutti älskar er. Allihop.
 
En hel hög med förväntansfulla tiondelar