Mer påsk

Jag vill ha mer påsk. Mer påsk åt folket. Vi hade en fantastisk påskhelg på landet med hela den utökade familjen. Visserligen var äggjakterna en stor del av helgen. Men det fanns mer.
 
För det första hade vi fått en ny husgrävling. Hen hade bestämt sig för att flytta in i den befintliga grävlingslägenheten under vårt hus. Men gillade inte själva planeringen. Så hen möblerade om utgångarna. Måste vara en hon förresten. En han hade nöjt sig med dem som fanns. De fungerade utmärkt. Men naturligtvis ville hon ha sin entré precis mitt igenom de två hortensior som jag grävde ner i slutet på förra sommaren. Tack för den fru Grävling.
 
Men det är ju bra har jag hört. Med en grävling under huset. De håller undan mössen har jag hört. Jomen så himla bra då. Att vi inte har några möss under huset längre. Dem har hon nämligen skrämt upp genom väggarna och in i själva huset istället. Tack för den fru Grävling.
 
Nästa gång vi kommer ner ska jag presentera herr Yxa och fröken Luftgevär för fru Grävling. Det kommer hon nog tycka är trevligt.
 
Vi människor har ju också haft trevligt. Vi har spelat spel. Scattergories till exempel. Om ni vet vad det är. Man slumpar fram en bokstav och så ska alla komma på ord som börjar på den bokstaven i ett antal olika kategorier. På tid. Och så gäller det att ha både en bra motivering och att vara ensam om att ha kommit på ordet.  Annars får man nada poäng. Ni anar inte vad lite tidspress, udda kategorier och ett par glas vin kan göra med fantasin. Blev många motiveringar med tveksamma motiv. Och många skratt. Det ord som vann min interna kulhetstävling var nog ett ord i kategorin I-landsproblem på bokstaven B. Bregott. "Eeh. Va?" Sa alla. Som utgick ifrån att den unga ordskrivaren hade missuppfattat vad ett I-landsproblem är. "Jamen hallå, det är ju alldeles för hårt!". Som om vi andra inte fattade någonting. Både roligt. Och klarsynt. Blev självklart poäng.
 
Charader gjorde vi också. Lite senare på kvällen. Och en sak lovar jag. Ni kommer aldrig. Aldrig. Få se mig göra "Bumbibjörnarna bajsar på sig". Det räcker med en gång. Och jädrarihavet. Vilka problem ungdomarna har nu för tiden att förstå hur en bajsnödig bumbibjörn ser ut.  
 
Solning, fikning, kubbning, grillning, luftgevärsskytte, pilbågsskytte, läsning och grävlingsgångsåterställande har vi också hunnit med. Innan det var dags att åka hem igår. Och på tal om åka hem. Nu förstår jag varför det heter annandagen. Det är precis just den dagen man ska åka hem en annan dag. För att inte åka hem samtidigt som alla andra som inte heller har förstått att man ska åka hem en annan dag. Som inte är en annandag.
 
 Nix. Aldrig. Kommer aldrig att hända igen. Aldrig.