Bilkoll

Sitter här och läser en instruktionsbok för min nya räserbil. Det gäller ju att ha lite koll. Tänkte jag.
 
Börjar med ett kapitel om att öppna, stänga och låsa bildörrarna. Men hallå. Hur svårt kan det vara. Nu hade det kanske inte varit så konstigt om det hade varit ett helt nytt öppningsochstängningsochlåsningssystem i den här bilen. Men det är det inte. Det är en helt vanlig jävla bil. Med fyra dörrar. Och en nyckel. Det hade inte heller varit så konstigt om det aktuella kapitlet hade bestått av två sidor. Eller tre. Men det gör det inte. Det består av trettioen sidor. Tre. Tio. En. Sidor.
 
Visserligen kanske det finns människor som inte vet hur man öppnar, stänger eller låser en bildörr. Som behöver ett kapitel på trettioen sidor som förklarar det. Vem vet. De kanske inte ens har sett en bildörr. Hur fick de då körkort och varför köper de då en bil. Undrar ni. Jo. Det kanske är så här. Att de har en betjänt med sig var de än går som alltid öppnar, stänger och låser dörrar åt dem. Och så investerar de sina pengar i utspilld mjölk. Och så börjar de att gråta. Fast de inte ska. Och så blir de fattiga. Men inte helt fattiga. De kanske har lite pengar kvar. Men inte så mycket att de kan ha en betjänt med sig överallt. Som öppnar, stänger och låser dörrar. Och då. Då går de och köper en Toyota Yaris. Och blir jätteglada när det finns ett kapitel på trettioen sidor som förklarar hur man öppnar, stänger och låser bildörrarna.
 
Jagsägerdådet. Tror jag hoppar över det där kapitlet. Får väl bryta mig in i bilskrället i värsta fall. Om jag inte fattar hur man öppnar bilen. Utan instruktionsbok. Jag går direkt på nästa kapitel. Öppna och stänga fönster. J.Ö.S.S.E.S. Jag går och fikar istället.
 
 
Mycket bättre investering.
Om man inte tappar pengarna när man sålt det.
För i så fall måste man öppna, stänga och låsa dörrarna själv.