Avfuktad

Stod nyss i tvättstugan och vek tvätt med det susande ljudet av luftavfuktaren som enda underhållning. Inte som musik i mina öron direkt. Men bättre än tinnitus. Dessutom får det mina tankar att vandra. Helt andra vägar än när musik och prat hörs i bakgrunden. Helt andra vägar än när mina tankar behövs till andra viktigare saker än att vandra.

Jag gillar luftavfuktare. Den bara står där, lugn och fin. Och suger ut all fukt ur min luft. Så att den luktar gott sådär som luft ska lukta. Så att den blir lätt och fin att andas. Sen tömmer man bara ut allt det blöta och fuktiga i avloppet.

Jag skulle behöva en avfuktare ibland. När kroppen känns tung, grå och trött. När huvudet känns lite disigt. När det känns som att hösten har flyttat in i mig. Då skulle jag vilja ha en avfuktare. Som kunde suga ut allt det där trista och gråa. Förvandla disigheten till ett par liter vatten. Som man bara kan tömma ut i avloppet.

Nu är det ju inte så enkelt. Man får jobba lite själv istället. Tänka positiva tankar. Hitta på något roligt att göra. Något annat än att stå i tvättstugan och vika tvätt alltså. Nej, enkelt är det inte. Men visst vore det bra. Med en avfuktare ibland.


Skulle definitivt behöva en avfuktare.