Lördagsblandning

I fredags kväll fick vi en present. En Uppsalastudent. Hon virvlade in här som ett färgglatt höstlöv. 

Igår morse förmiddag (nämen hörru mutti, tio blir väl lagom tidigt) väckte vi Sofia såsom alldeles nybliven nittonåring med sång, pussochkramochgrattis och presenter. En blåsapa, en sadelfårskinnsmössa och tio säsonger av "Friends". För att nämna några.

På eftermiddagen blev det födelsedagsfika. En liten tårta för sakens skull, men framförallt munkar. Munkar med hål, munkar utan hål, munkar med sylt, munkar med kräm. För Sofia funkar munkar. Alltid.

Himla härlig dag, tänkte jag och satte mig senare vid datorn för att skriva ett blogginlägg om hela härligheten. Då övergick dagen från härlig till besvärlig. Nätverksinställningarna på datorn hade fått en psykos och vägrade fungera normalt. Efter diverse obetänksamma tämligen starka uttalanden (riktigt förjävliga svordomar alltså) gav jag upp, sparade ner viktiga dokument, foton med mera på en extern hårddisk och blåste ur vår segdator så att det skulle bli en piggdator.

Och det gick ju bra. Förutom att jag glömde spara en liten detalj. Alla mina viktiga mail, snyggt sorterade i mappar. Borta. Ingen koll på någonting. Fan. 

Jaha. Då får jag väl passa på att öva på att tappa kontrollen då. Kan ju vara bra. När jag tänker efter så är det ett riktigt bra träningstillfälle. Nämen så himla bra att jag glömde de där mailen. Så att jag kan träna på att tappa kontrollen. Fantastiskt bra faktiskt. Jag tror till och med att jag ska radera lite fler viktiga filer. "Systemfiler". Det låter viktigt. De tar jag. 


En dag med inblåst, utblåst och bortblåst