Dagens tunnelbanetankar

"Jädrar i havet vad många sardiner det var i den här burken. Jaja, det är bara att stå. Ut. Får säkert sittplats vid Fridhemsplan.

Synd för mig att alla runt omkring mig är huvudet högre. Och tur för dem att jag tvättade håret imorse. Men synd för mig att han där glömde deo imorse. Puh. Genom jackan och allting. Inte dåligt.

Och det skulle ju vara fint om han här kunde hålla ordning på sin armbåge. För tusan. Håll dig undan. Undrar just vad som skulle hända om han drämde till mig på näsan så att blodet sprutade. Förmodligen ingenting mer än att folk skulle tycka att jag var otroligt besvärlig som står här och blöder. Och kladdar ner. Som en sardin i tomatsås. 

Men det kanske skulle innebära att alla runt omkring mig flyttar lite på sig då. Lämnar lite space runt den lilla jobbiga blodiga människan. Kanske skulle till och med någon vänlig själ se till att jag fick en sittplats. Hm. Det kanske inte skulle vara så illa trots allt. Att få en armbåge på näsan. Hellre det förresten. Än en armhåla. Puh."Ståplats på gröna linjen i rusningstrafik