Halloween och så

Första fredagen efter den trettiförsta oktober firades tradionsenligt här i huset. 
 
Jag köpte halloweenigt godis och lade i en halloweenig skål. Jag hällde upp ett glas vin (hälloppvin) och gick ut i hallen (hallovin) för att vänta på alla små monster och spöken som skulle komma under kvällen (kvällovin). Busellergodis slutar i detta hus alltid med godis. För bus kan bli för busigt. Godis blir sällan för godisigt.  Jag har funderat på att erbjuda snusellergodis. Bara för att förvirra de små besökarna. Men antar att jag riskerar utskällning av Draculas mamma (skällovin). Och henne vill man ju inte bråka med. Hursomhelst. Där satt jag (pallovin) med både godis och vin (Hallå!Vin!) och tyckte att det var inte så väldigt mycket synd att inga små monster och spöken kom. Helt enligt traditionen.
 
Nu har jag i och för sig förstått att man måste ha en pumpa framför dörren för att de små monstrena och spökena ska våga sig fram. Jag tänker dock att det halvt begravda skelettet och den blinkande gravstenen i trädgården borde ge dem en liten hint. Men nej. Det ska vara pumpa. Tydligen. Så det ska vi tänka på nästa år. Att inte köpa pumpa då heller. För godis är gott. Speciellt tillsammans med vin. Helt enligt traditionen.
 
 
 
Ja jag vet. Kanske inte så halloweenigt godis. Ska ju vara godis som ser ut som avhuggna kroppsdelar och döda små kvalster. Eller nåt. Men nu köper jag godis som jag gillar. Helt enligt traditionen.