Harry was here

I helgen firade vi förstängning på landet. Det är helgen före själva vinterstängarhelgen. Så vinterstängarafton kan man kanske kalla det. Då får man plocka in alla utemöbler och trädgårdsgrejer och stänga in dem i ladan före vintern. Och så får man dricka vin. Helst av allt plockar man in alla grejer i ladan innan man dricker vin. Så att man inte blir onykter och råkar plocka ut allt istället. Hur skulle det se ut. Med cirkelsågar, huggkubbar och tegelpannor överallt i trädgården hela vintern. Nej. Först plock. Sen vin. 
 
Någon som tyckte att det inte var dags för stängning än var Harry. Harry är vår hare. Vår och vår förresten. Han springer runt även på hösten. Harry brukar springa förbi vår utegård som vi har byggt till katterna. Och hånle åt de instängda djuren. Men nu har vi förstått något. Harry hånler inte. Han gnisslar tänder. Och är avundsjuk.
 
För så fort vi åker hem. Så öppnar Harry upp ett hål i nätet till kattgården. Och så myser han runt där. Varje gång vi kommer ner så lagar jag Harrys hål. Med ståltråd. Så då öppnar Harry upp en ny ingång bredvid. Och så lagar jag den. Så då öppnar Harry upp en ny ingång bredvid. Och så lagar jag den. Så då öppnar Harry upp en ny ingång bredvid. Och så blir jag arg. Men Teddie blir glad. Den här gången hann hon smita ut innan jag hann se Harrys hål. Så Teddie fick fira vinterstängarafton ute i det fria. I hela fyrtiosju sekunder. 
 
I kattgården har vi rådjursnät. Det betyder inte att vi har stulit det från rådjuren. Vi är alldeles för mycket djurvänner för att göra något sådant. Det betyder att det är gjort av rådjur. Små barnarbetande rådjurskid. Jag skojar bara. Vi är ju som sagt djurvänner. För jag menar verkligen att det är gjort av rådjur. Tvinnad päls och flätade rådjursmorrhår. Jag skojar igen. Förlåt. Kunde inte låta bli. Rådjursnät betyder att nätet är MOT rådjur. Och även MOT katter. Och uppenbarligen FÖR harar. Så nu får jag leta efter ett rådjursharkattnät. Men hur mycket jag än googlar på det så hittar jag inget. Vilket innebär att jag får klä rådjursnätet med harnät längst ner. Så hararna inte kan komma in där nere. Och rådjuren inte kan komma in där uppe. Och katterna inte kan komma ut varken där nere eller där uppe. 
 
Håhå jaja. Det är jobbigt med allt nätverkande.
 
Kattgård. Med katter. Utan rådjur. Och utan hare. För tillfället i alla fall.
Visa fler inlägg