Höstfixning

Så var det äntligen dags att ställa tillbaka klockorna. De har ju stått framme och skräpat nu ända sen i våras. Vart man än vänder sig. Så står där en klocka. Och stirrar på en. Det kan ju stressa upp vem som helst. Men nu har jag i alla fall ställt tillbaka dem allihop. Så nu är förrådet fullt. 
 
Förutom att jag ställt tillbaka alla klockor så har jag och Stefan städat trädgården inför vintern. Bort med löv. Fram med lite extra jord till häcken. Bort med utemöblerna. Fram med höstkrukan. Som ni ser la jag i år på ett extra kål. Och till skillnad från föregående års ljungförsök så tänkte jag denna gång inte låta ljungen go zombie. Även om det känns rätt så tilltalande så här i Halloween-tider. Så den här gången ska den få lite vatten då och då. 
 
 
 
Och så borde väl sommarblommorna ha åkt bort också. Men de tittade på mig med så sorgsna pistiller så jag hade inte hjärta att skjutsa iväg dem. Så de fick stanna kvar i en liten mindre kruka. I alla fall en stund till. 
 
 
Det finns fler blommor som inte förstår att vintern närmar sig. De är så himla mysko. Titta bara vilken dålig koll de har. 
 
 
Nu kanske inte jag heller förstår det. Eftersom jag har planterat små bebisväxter i egna krukor. Tiden för små bebisväxter att flytta hemifrån är ju på våren. Men ibland får man skynda på dem lite. De kunde ju faktiskt inte fortsätta att hänga mamma i hasorna. Mamma behövde lite eget spejs. Så då får man sparka ut dem lite kärleksfullt. Och hoppas att de trots allt kan stå på egna rötter. Och nej. Jag hade faktiskt inga mindre krukor. Sådeså.
 
 
Sen har lilla kretsloppan fått en ny plantering också. Skulle ha blivit en hel cafémöbel bredvid rabatten. Men de var större än jag räknat med. Så det bidde bara en stol. Jaja. En liten loppa kan sitta i alla fall. Om hon blir trött i sina små lopptassar. Får väl tråckla ihop mina egna möbler någon gång när jag känner mig pysselnödig. (Mäh!) (Ja vadå?) (Som om det skulle hända!) (Jag har väl pysslat mycket i mina dar...) (Ja. För typ tjugofem år sen.) (Äh. Tyst nu. Jag pratar med mig själv) (Förlåt då) (Ja det är okej. För den här gången.)
 
Och så bara en sak till. Är inte undersidan av en katt-tass en av de finfinaste sakerna som finns? Helt apropå ingenting.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg