Gardinhistorian

Jajustdet. Jag sa ju att jag skulle berätta om våra gardiner. Som vi inte har. I våra kala koalafönster. Jag var faktiskt rätt snabb med att fixa det också. Direkt när de gamla dammiga pruttfula gardinerna tagits ner för att förpassas till de snälla slaktmarkerna. 

 

Femton meter vit gardinkappa beställdes således skyndsamt från Jotex, eftersom saker i allmänhet och gardinkappor i synnerhet köpes på nätet i denna familj. I beställningen fick även ett par tillhörande dukar följa med. Med rabatt på dyraste varan och gratis expressfrakt gjorde jag ett fynd. Tyckte jag. Men utan rabatt på den dyraste varan och med gratis expressfrakt i expressfart kom endast dukarna. För gardinen skulle nu komma först i maj. Mäh. Sa jag. Och ringde Jotex. Eller Skrotex som vi nu kallar dem.

 

Efter att Jotexjäntan lite irriterat förklarat att de hade minsann råkat se fel och beställa en beige som var den som skulle komma i maj och då fick de väl ändra då, om jag nu var tvungen att ha en vit när jag hade beställt en vit. Och det ville jag ju.

 

Ett par veckor senare undrade jag var gardinen höll hus och ringde därför till den irriterade Jotexjäntans irriterade kollega. Som förklarde att det faktiskt inte var så konstigt att även den vita numera hade leveranstid först i maj trots att den inte hade det förut för nu hade det ju gått ett par veckor. Och så var det bara. Punkt. Och dessutom skulle jag naturligtvis få betala fullt pris för den nu eftersom den ju var beställd på nytt när den första beställningen blev fel och det var ju bara den första beställningen som rabatten gällde. Så vad var det jag inte förstod?

 

Så då sa jag. Nä. Jag vill inte ha någon gardin från er. Jag vill inte ha något från er över huvud taget. Jag gillar inte er längre. Hej då. Sa jag. Typ.

 

Nu satt vi alltså där. Utan gardiner. Men vi hade ju i alla fall dukar. Som passade till gardinerna. Som vi inte hade. Sabla Skrotex. Och kan ni tänka er. Det finns inte en enkel vit gardinkappa i någon annan butik. Vare sig på nätet eller i den riktiga världen. Suck.

 

Så vad gör man. När man saknar gardiner. När man svurit på att aldrig mer handla hos den enda butiken som har den gardinkappa som man vill ha. Jo. Man låter sin käre man bli kund hos dem istället. Få rabatt på dyraste varan. Och beställa femton meter vit gardinkappa. Som kommer i maj. Men hörrni. Berätta inget för Skrotex. 

 

Jamen asså. Vad har jag med era fönster att göra? Jag som är så luddig.
Ja det kan man undra.
Visa fler inlägg