Ser lovande ut

Har haft en veckas semester från jobb, städning och bloggning. Istället har Idas lägenhet blivit klar och inflyttad i. Johannas nya rum har målats och fått nytt golv. Möbler har flyttats. Svett har runnit. Godis har ätits. Glögg har druckits (för julkänslans skull).

Mitt i allt åkte vi till Tropicarium vid Kolmården. Tittade på hajar, ormar och ödlor och söta små apor. Små apor som hoppade upp på oss. Satt en stund på axeln och var lite småtrevliga. "Rör ej djuren" stod det på en skylt. Vilka små maffiaapor. Rör inte oss. Vi rör dig.

Imorgon är det nytt år. 2011. Ska jag avslöja mina nyårslöften? Kan jag väl. Jag har inga. Jag tycker att nyårslöften är fåniga. Ett sätt att slippa förändra sig själv och sina vanor under resten av året. "Tyvärr. Kan inte göra någonting åt det. Är ju bara mitten av april nu."

Jag har all möjlighet att reflektera över mitt beteende när som helst. Oavsett datum. Jag har också alla möjligheter att göra någonting åt det. Om jag vill. Oavsett datum. Det hänger liksom inte på vilken månad eller dag det är. Det hänger på att jag verkligen vill förändra någonting. Och för min del sammanfaller det i princip aldrig med nyårsafton. Ett nyårslöfte som ges bara för att det är nyårsafton och inte för att jag innerst inne vill göra en förändring, är som gjort för att brytas.

En sak kan jag dock lova. Att jag tänker äta en god middag och fira nyår med min familj ikväll. Men före dess ska jag flytta några möbler till.

Gott Nytt År!


Kan du kolla om jag har någonting på ryggen?

Visa fler inlägg