Biltankar

Om man vill ha lite tid för sig själv. Så kan jag rekommendera att ta bilen till jobbet en regnig dag vid sisådär halvåttasnåret. Då får man jättelång tid för sig själv. I bilen. I oändliga köer som rör sig långsammare än en drogad snigel. Det var i alla fall vad jag gjorde imorse.
 
När jag då sitter där och filosoferar och puttrar fram på ettan i femochenhalv kilometer i timmen och just då råkar ha ett avstånd till bilen framför som är något längre än jag hade för tio sekunder sen (så som det kan bli när man puttrar fram på ettan i femochenhalv kilometer i timmen) så blir jag omkörd. Eeh. Va. Varför kör man om någon i en drogad snigelkö som går hela vägen från Vällingby ända bort till Hjulsta? Och det var inte så att omkörarbilen skulle ta till vänster i nästa korsning och bara var lite otålig. För hen fortsatte framför mig i flera kilometer till. Så resten av bilfärden roade jag mig med att fundera på vilka orsaker som faktiskt kan ligga bakom en omkörning i en sån situation.
 
1. Hens lyckotal är tretusenfyrahundrafemtiofem. Och just nu låg hen på plats tretusenfyrahundrafemtiosex i kön, och såg sin chans till en fantastisk onsdag om hen istället kunde ligga på sin lyckotalsplats ända bort till E18. 
 
2. Hen gillade inte att titta på min bak. Nu tror jag i och för sig inte själv på detta alternativ. Eftersom min bak är synnerligen sevärd. En finfin liten toyotabaklucka. 
 
3. Hen har ett tvångsbeteende som innebär att hen måste bilda ord av de registreringsskyltar hen ser. Och inte kom på fler ord än MELLANMJÖLK av MLM som står på min skylt. Och det får man väl förstå. Att sånt kan man faktiskt få panikångest av.
 
4. Hen hade en hundbur där bak. Hen kan även haft en hund i buren. En hund som kanske lider av posttraumatisk stressyndrom efter att ha blivit jagad av en älg lika stor som en mindre lastbil. Och det låg faktiskt en mindre lastbil och såg hotfull ut precis bakom hens bil. Så det är ju inte så konstigt. Om man vill flytta på sig då. Stackars hund.
 
5. Hen är en serieomkörare. Och kan faktiskt inte hjälpa att hen har ett omkörningstvång. Hen kanske till och med går i terapi för detta. 
 
6. Hen har luckfobi. Och ser hen en lucka i en bilkö. Så måste hen fylla ut den. En fobi som även kallas rattfylla.
 
7. Hen är en idiot. 
 
 
En fobisk fyllerist med tvångstankar och stressad hund? 
 
Någon som har fler förslag?
 
Visa fler inlägg