ånuärdetjuligen

Äntligen. Kan knappt vänta till första december. För jag har älskat julkalendrar ända sen jag var en liten plutti.
 
Och nu menar jag inte julkalendrar där man öppnar en lucka och så finns där en bild på en ful liten gris. Eller en julgran ritad av någon med svår astigmatism. Jag menar en julkander där det finns en liten kul pryl bakom varje lucka. Eller något gott att äta. Eller dricka. En sån som jag fick av mina föräldrar varje år så länge jag bodde hemma. Och en sån som vi gav till våra barn. I alla fall till den dagen som vi tröttnade på att komma på, köpa hem och slå in nittiosex stycken paket. Och numera så behöver jag bara fixa en julkalender. Till mig själv. 
 
När man fixar en kalender till sig själv så blir det tyvärr ingen överraskning när man öppnar en lucka. Så då får man se till att göra det bästa av saken. Här kommer några tips. Observera att alla alternativ kan ske helt utan inblandning av alkohol. 
 
  • Gå in i en butik. Ställ en flaska på golvet. Titta ner på flaskan och spring tio varv runt den. Spring sen kors och tvärs i butiken och ta tjugofyra saker från de hyllor du ramlar in i. Dra ner mössan framför ansiktet när du betalar. Var noggrann med att påtala för kassapersonalen att du är en snäll människa. Trots att du har en mössa nerdragen för ansiktet. Slå in presenterna innan du har dragit upp mössan igen.
  • Gå in i en butik. Ställ en flaska på golvet. Drick upp innehållet. Spring sen kors och tvärs i butiken och ta tjugofyra saker från de hyllor du ramlar in i. Gör sen som ovan. Observera att vid alkoholfritt alternativ krävs fortfarande mössa. Och fantasi.
  • Gå in i en butik. Ställ en flaska på golvet. Be personalen fylla flaskan med något gott. Så välj den typ av butik som har något som just du tycker är gott. Rita tjugofyra streck på flaskan. Nackdelen med detta alternativ är att det bara är den första december som det blir en överraskning. Men oj vilken överraskning det kan bli. Speciellt till frukosten. 
  •  Gå in i en butik. Gå ut igen. Gå hem. Sätt på datorn. Beställ en färdig julkalender på nätet. Tyskarna är bra på det där. Amazon.de är the shit. 
I år så praktiserade jag det sista alternativet. Kändes ändå säkrast på något sätt. Dessutom så började personalen på Lekia titta lite konstigt på mig. Och såpbubblorna jag drack varje dag i december förra året var inte det bubbel som jag hade hoppats på.