Söndagsnöje

Helgen på landet blev precis såsom den skulle. Lördagen bestod dock endast av brasa och vin. Trädgårdfixet gillade inte lördagens ihållande regn utan gick demonstrativt in och la sig under en filt i soffan och tjurade. På söndagsförmiddagen blev trädgårdsfixet på bättre humör och gav sig ut trots att molnen fortfarande befann sig på cirka åttio centimeters höjd. Och jag och Stefan hängde efter.
 
Alla hammockar, stolar, bänkar och bord har nu fått flytta in på vinterpensionatet "Ladan" för en välförtjänt vila. Stefan har åkt runt på gräsklipparen och jagat både gräs och ogräs så nu ser tomten lika fin ut som på julafton.
 
Och som vanligt så var det sen dags för vår bil att få träffa alla andra bilar som också ger sig ut på vägarna på söndagseftermiddagarna. Söndagsbilister är ganska vanligt förekommande krabater. Ofta kan man se dem i ytterfilen där de verkar trivas väldigt bra. Så bra att de gärna kör om samma långtradare i tjugo minuter. Söndagsbilisterna gillar nämligen köer. Som bildas efter dem.
 
Söndagsbilister finns i två underarter. De som gillar att blinka. De gör det gärna och ofta. Även när de faktiskt inte kan byta fil. För att till exempeln någon annan befinner sig där. Till exempel vi. Den andra underarten är den som inte gillar att blinka. Nu kan det i och för sig vara så att de egentligen gillar att blinka. Men av principiella skäl väljer att avstå. Kanske anser de att blinkers är kränkande eftersom man öppet måste visa sina filbytartankar. Kanske anser de att blinkers är så himla pekå. Och det kan man ju inte vara. Eller kanske anser de helt enkelt bara att blinkers är en lyxvara som man inte kan slösa på hur som helst.
 
Jaja. Söndagsbilisterna har som tur är väldigt bra koll på almenackan. De tittar bara ut på söndagarna. Resten av veckan ligger de i dvala. Och laddar inför söndagens underbara och vilsamma biltur. I ytterfilen.
 
Söndagsbilistens två underarter