Fredagsfirande

Igår firade jag den internationella ginochtonicdagen. Den visade sig i och för sig vara i förrgår. Men grattis i efterskott får vi väl säga då. Till den internationella ginochtonicen. Eller kångrattjuläjtjöns kanske man ska säga. Nu när det är intörnäsjönäl och allt.
 
Att jag visste att denna fantistiska bemärkelsedag inträffade beror på att detta uppmärksammats på facebook. Och att både Sara och Sofia genast förstod att de skulle tagga sin mamma. Dessutom blev jag lovad att jag skulle få en ginochtonic av Sara direkt när jag kom hem från jobbet. (Tack sötnos!)
 
Så på väg hem från jobbet smet jag in på Ica och handlade en styck flaska tonic. Och en styck lime. Mycket avslöjande. Tänkte jag när jag la upp varorna framför näsan på icakassapersonen. Ja inte vad jag skulle använda dem till. Det var ju uppenbart. (Dah!) Utan att jag hade glömt den stora bemärkelsedagen och försöker kompensera det dagen efter. Mycket pinsamt. 
 
Hur som helst så visade det sig när jag kom hem att jag hade glömt en liten detalj. Gin. Det blir mycket svårt att göra en ginochtonic utan gin. Blir liksom bara ochtonic. Och det vågar man ju inte dricka. Låter mer som ett rengöringsmedel än drink. Så vad gör man. Man tar det man har. Så det blev en laktosfri mjölkochtonic. Nä. Jag skojar bara. Det blev en laktosfri vodkaochtonic. Funkar det med. Och smakar det för lite en. Så får man ta två.
 
Idag ska vi fira den internationella förrådsrensardagen. Det ska bli trevligt.