Vårdhem

Idag var en riktig vårddag. Nej, ingen vårdag. En vårddag.  För idag har jag ägnat mig åt skovård. Hela dagen.
 
Det har varit ett väldigt sjå. Jag har putsat skor tills jag fick skoskav. Ja alltså inte på foten. Utan på handen. Jag fick skavsår på en knoge på vänsterhanden av att hela tiden sticka ner den i en sko. (Vänsterhanden alltså. Knogen är jättesvår att sticka ner i en sko. I alla fall om inte själva handen ska följa med.) Stövlarna gav lite extra skoskav. Så dem hämnades jag på genom att ge dem en ordentlig omgång med skoborsten. Som jag hade i min andra hand. Eller som vi säger här i Hässelby. My second hand. 
 
Och så fortsatte hela dagen med skovårdande. Jag tog en promenad med skorna. Vi åt lunch tillsammans. Och sen tog jag och skorna en fika. Vi drack lite glögg. Och nu sitter vi här i soffan och chillar lite. Ja jag har varit väldigt omhändertagande idag. Eller som vi skovårdgivare säger, omföttertagande. 
 
Vårdtagarna själva står här i närheten och skiner av glädje. Tänk så glada de blir av lite omföttertagande. 
 
Några av vårdtagarna. 
 
 
Bildbevis på skoskaven. Där på tumknogen. Ja ja. Det forsar ju inte blod precis. Men det sved i alla fall. Ja ja. Kanske inte sved som eld precis. Mer som en brännässla. Ja ja. Inte som en jättejättestor brännässla. Mer som en bebisbrännässla. En vresig liten en.