Sjuknöje

Jahaja. Så kan det gå när man får tredagarsfeber när man är fyrtionio. Eller ja. Nu var det kanske inte tredagarsfeber. Bara för att jag hade feber i tre dagar. Men ändå. Dessutom så låg tempen runt trettiosjuochnio ungefär och inte trettionioochsju. Men det hindrade inte mig från att känna mig sjukast i hela världen. I alla fall i hela Hässelby. Nåja. Sjukast i hela kroppen var jag i alla fall. 
 
Men när man är sådär vissen och ligger i soffan och inte har något att göra så blir man ganska glad över att det fortfarande finns såna där riktiga gamla hederliga postorderföretag. Fick hem en katalog från Bakker nämligen. Antar att det beror på att jag beställde tvåhundrafemtio krokuslökar därifrån förut. Då tror de att jag vill ha fler erbjudanden från dem. Inte bara om lökar. Utan även om en tupp i plast med rörelsedetektor som hälsar dig välkommen med ett hjärtligt kuckeliku, "nästan som en äkta tupp". Eller en hundborste som ger "en prydligt borstad hund som luktar gott". Eller mjukgörande igelkottsbollar till torktumlaren. Eller varför inte ett resårband som håller sopsäcken på plats i hållaren. Ja jösses. Vad har det här med krokusar, tulpaner och pärlhyacinter att göra? Kan man undra. 
 
Men hur som helst. Lite roande var det. Med katalogen följde även ett brev med två sidor instruktioner om hur jag ska skrapa fram premiekoder, klistra leveransmärken och fylla i värdecertifikat. För om jag skrapar fram koden LGE-87159 så får jag nämligen en "enorm premie". En premie på 1 till 2 meter. Wow. Tänk att det verkligen är storleken som spelar roll här. Alla andra koder ger premier på under 1 meter. Och tänk om man skrapar fram den där som bara ger en premie på mindre än 25 centimeter. Kan ju inte vara roligt. Och vet ni. Jag skrapade fram den största premien av dem alla. 
 
Sen skulle jag även skrapa fram ur vilken pott jag skulle få en värdekupong. Den största potten är på 28250 kronor. Wow. Och den minsta är på 1000 kronor. Nu står det ju ingenting i brevet om vad det innebär. Men jag antar att jag blir typ rik om jag får en värdekupong från den största potten. Speciellt om jag är ensam om att skrapa fram den potten. Mycket spännande. Och vet ni vad det blev? Det blev den största potten av dem alla.
 
Som om detta inte är nog så får jag även 15000 kronor, en iPhone 7 eller en digitalkamera. Wow. Eller får och får. Jag måste tydligen vinna i en tävling först. 
 
Och om jag beställer för mer än 249 kronor så får jag inte bara en överraskning. Utan en spännande bonusöverraskning. Wow igen. 
 
Så nu sitter jag där med värdekoder, premiekoder, värdecertifikat, värdekuponger och leveransmärken. Och känner mig utvald. Och det kan jag väl få göra en stund tänker jag. Nu när jag är sjuk och eländig. För jag är inte så dum att jag går på det där. Men det höll mig sysselsatt en stund.
 
 
Och så här står det längst ner i brevet:
 
 
Hehe. De är ju för roliga. "En enorm premie". "1 till 2 meter". Haha. Och så var det en filt. Hoho. Det roligaste var nästan att potten på 28250 kronor baserades på antalet förväntade beställningar. Och eftersom värdekupongen är på 50 kronor så förväntar de sig alltså det jämna antalet 565 beställningar. Hihi. Ja man kanske skulle beställa sig en liten tupp i alla fall. Som hälsar välkommen med ett hjärtligt kuckeliku. Nu när man ändå har skrapat allt.
 
Nä. Jag bara skojar. 
 
Jag ska beställa en surikatmamma som håller i en lykta istället.