Nu gjorde jag det

Ni vet de där högarna med papper som man tänker att man ska ta tag i någon dag? Och då menar jag inte högar med toapapper eller sandpapper. Och inte glasspapper, godispapper eller läskpapper. Och inte glasspapper, godispapper eller läskpapper. (Sorry. Tänkte på karbonpapper.) Utan såna där viktiga papper som man tänker att man måste spara. Bankiga och försäkringska papper. Och kvitton. Någon dag borde man verkligen ta tag i den där växande högen. Och i helgen gjorde jag det.
 
Har ni också ställen i huset där alla möjliga braatthasaker samlas? Och kanske även ingetatthamenjagorkarinteläggaundandemsaker också? Vi har ju ett jättestort sånt ställe. Det kallas förrådet. Jag tror att det heter så för att det sviker mig hela tiden. För så fort jag går in och letar efter något så hittar jag bara saker som jag inte letar efter. Och sen när jag letar efter de sakerna som jag hittade när jag inte letade efter dem, så hittar jag dem som jag letade efter förra gången. Lurigt ställe det där. Men förutom detta förrädiska ställe så har vi även en sekretär. Jag tror att den heter så för att den hemlighåller en massa saker för mig hela tiden. För så fort jag öppnar den så hittar jag bara en massa skräp. Jag tror att den gömmer alla jätteviktiga saker som jag brukar stoppa in där. Men sekretären är i alla fall det där stället hos oss där braatthasakerna och ingetatthamenjagorkarinteläggaundandemsakerna samlas. Någon dag borde man verkligen ta tag i det där stället. Och i helgen gjorde jag det.
 
Brukar ni också syna kaklet i fogarna? Alltid när jag går in i vårt badrum så tänker jag att det börjar verkligen bli dags att göra rent fogarna. De är typ harpluttsfärgade. Och harpluttsfärg passar inte så bra med ljusblått kakel. Nä. Någon dag borde man verkligen göra rent de där fogarna. Och i helgen gjorde jag det.
 
Och nu är det så här. Att om man har gjort de där sakerna som man tänkt att man ska göra i flera år, under en och samma helg. Visst får man ta ett extra glas vin då?