Hänt i advent 2

Gårdagen var mer en gådag än en gårdag. Vi gick väldigt många steg. Trappsteg framför allt. Eftersom vi hjälpte dotter med familj att flytta. Från en trea på tredje våningen. Utan hiss. Till en villa på nollte våningen. Utan hiss. Nu får man väl trots allt vara glad att det ändå fanns trappor. Skulle blivit ännu besvärligare om de bodde på tredje våningen utan trappor. Utan hiss.
 
Vi klarade oss faktiskt på en styck flyttdag och hann till och med hjälpa till att bygga ihop sängen åt dem innan vi åkte. Så att den småbarnsochflytt-trötta familjen åtminstone kunde gå och lägga sig och sova någonstans mitt i röran. Och så att det storbarnsochflytt-trötta paret kunde åka hem och slänga sig i soffan mitt i röran. Innan de också somnade. Och vaknade nästa morgon med en obegriplig träningsvärk i vaderna. Ja i alla fall jag. Stefan får inte träningsvärk än mindre att han ålar sig fram och tillbaka till Säffle. Men som tur är kan jag i alla fall gå upp för trapporna här hemma. Men eftersom jag inte kan gå ner igen så blir det så att säga naturligt att hålla sig på övervåningen. Otur att tvättstugan ligger på nedervåningen. Himla otur. 
 
Idag har jag förutom att hålla mig på övervåningen ägnat mesta tiden åt småfix. Sånt där man kan ägna en söndag åt. När man inte orkar göra så mycket mer än att småfixa. Och vet ni. Jag glömde min julkalenderöl igår. Så idag har jag två. Stackars mig. Det får nog bli en till förrätten också. Ja till chipsen alltså. För ni vet. Man måste äta salt om man har ont i vaderna. Det är jag helt säker på att jag har läst någonstans. Tror det stod i ett blogginlägg som någon skrev idag. Jaja. Minnet är kort.
 
Ja just det. Nu kom jag ihåg. Det stod "Man måste äta salt om man har ont i vaderna." Jajamen. Precis så stod det. 
 
Ha en himla trevlig andra advent nu. Det tänker jag ha.