Hänt i advent 1

Första helgen i december. Tänk vad tiden går. Det känns som om det bara var två veckor sen jag fyllde femtio. Och så är det hela femton dagar. Ja jösses. 
 
Femtioårsdagen firades i ett stillsamt och mysigt Nora. Tillsammans med Stefan. I present fick jag presentkort i MOS (Mall of Scandinavia) som senare omvandlades till två finfina ullplädar från Klippan (tack alla Nybergare). Jag fick också en kväll i januari med Johan Glans. Eller ja. Det blir inte bara han och jag förstås. Stefan ska ju följa med också (tack Stefan). Och så fick jag Prosecco, finfin choklad och en shoppinghelg i vår tillsammans med mina finfina barn som vet precis vad en mutti gillar (tack alla barn & co).
 
I fredags var det lucköppning för första gången. Och nu när vi har påstått att barnen har blivit för stora för en paketkalender (jomenalltså de är ju i alla fall över tjugo hela högen) och därmed för första gången får vara utan. Så har jag fått två. Mähähä. En trisslottkalender (tack Stefan). Och (tadadada) en ölkalender (tack Stefan). Så varje morgon står det en påse på köksbordet med en flaska öl inköpt från ett arbetskamratligt mikromikrobryggeri. Ölen får dock vänta ända till kvällen med att bli uppdrucken. Det blir ju inte så bra med öl till frukost. Jag är nämligen så himla trött på morgonen att jag ibland inte vet vad jag håller på med. Och riskerar därmed att skrapa ölen och dricka trisslotten. Och så kan man inte ha det. Nu kanske jag bara tuggar på trisslotten och skrapar smörgåsen. Och det känns inte lika illa. Jag menar. Tuggat på trisslotter har väl de flesta gjort i sina dar. Bara man inte äter upp det där lilla kontrollfältet. Nu står det i och för sig bara att man inte får skrapa där. Men jag antar att man inte får tugga där heller. Men jag kan nog tycka att de borde förtydliga det lite. Får ej skrapas eller knapras på. Skulle det stå. Mycket tydligare. Sådeså.   
 
Både igår och idag har vi firat advent med att tukta vinrankan här nere vid uteplatsen. Och på staketet. Och i buskarna. Och i trädet. Och på taket. Och hos grannen. Ja för tusan hakar. När människan försvinner från jorden. Då kommer hela världen att tas över av vindruvor. (Moahaha, världsherravälde). Nu kommer dock just vår vinranka att få vänta ett tag med att ta över världen. För den är numera lika klippt och skuren som glögg och pepparkakor på första advent. 
 
Och på tal om det. Ha en finfin första advent. Det tänker jag ha. 
 
 
 
 
Tadaaa