Påskinlägg

Så var årets påskhelg snart till ända. Och med den även den tjugo år långa äggjaktseran. Årets äggjakt var nämligen den allra sista. Något vi lite fint hintade om genom att basera jakten på berömda citat och gamla ordspråk. Passar väl vuxna äggjaktsdeltagare på typ tjugo år och uppåt. Tänkte vi.
 
Som vanligt hade även barnen anordnat äggjakt för mig och Stefan. ("Nåja." Sa barnen. "Ni fyller ju femtio i år. Så det är kanske dags att årets äggjakt blir den sista även för er. Hrmf.")  Jakten utgick från vår morgonrutin med små lappar strategiskt utplacerade bakom rullgardinen i sovrummet, i toarullehållaren, i kaffemaskinen, i tandkrämstuben och i datorn. Och japp. Vi hittade äggen till slut. Och näpp. Vi hittade aldrig lappen i tandkrämstuben. Trots att vi använde en decimeter tandkräm för att borsta tänderna. Och japp. Tandkrämen kommer förmodligen att smaka papper i flera veckor (mm..rutat papper...kollegieblock 2014...med en bouquet av damm och åsneöra) innan den bestämmer sig för att prutta ut lappen på tandborsten. Men det gör inget. Jag har hört att papper ska vara bra för tänderna. Eller var det för att tända med? Nåja. Något av det var det i alla fall. 
 
Efter äggjakten och påsklunchen så blev jag så trött att jag tog en liten lur. Eller tupplur som det ju kallas när det är påsk. Eller kallur skulle det ju kunna heta nu också, med tanke på hur varmt det absolut inte är ute. Det är faktiskt så ovarmt att hela min plan för trädgårdsarbete i helgen gick upp i rök. Snörök. 
 
Nåja. Jag får väl hoppas på lite utefix nästa helg på landet. Och helgen efter det här hemma. Om jag vill gå ut över huvud taget då. För då kommer ju Ronia. Mihihi. 
 
Hoppas att ni alla har haft en finfin påskhelg! Det har jag haft.
 
Ååh titta. Trädet blommar. Med vita blommor istället för rosa. Så kul. (Nejnej dumsnut.)