Tillökning

Nu har vi två nya familjemedlemmar! Det blev tvillingar. Två små tjejer. Pigga och nyfikna små busfrön. Frallan och Skeden. Frallan för att hon ser ut som en liten fralla antar jag. Och Skeden för att hon inte ser ut som en sked. Nu hoppas vi bara på att uppfödaren hade rätt när hon sa att båda var tjejer. Annars kommer vi snart att ha en hel frukost springandes här hemma. (Nej Prickiga Korven. Sluta reta Filen nu. Han blir sur.) (Det där var sista gången Skinkan. Nu är du rökt!)  (Så söt du är Marmeladen. Jaja du också lilla Koppen.) (Oj så fort Laktosfria Latten springer!) (Nädu Skeden. Nu rör du till det igen.) 
 
Det är faktiskt första gången som Sara har två hamstrar. Tidigare hamsterfamiljemedlemmar har alla varit singlar. Så första morgonen efter det att Frallan och Skeden flyttat in på Saras rum så berättade Sara att hamstrar tydligen kommunicerar med varandra. "Oh så spännande." Sa jag. "Mycket." Sa Sara. "Vad säger de då?" Frågade jag. "Hur ska jag kunna veta det?" Svarade Sara. "Jamen hur låter de?" Frågade jag. Ungefär så här: SQEEEEEEK!" Svarade Sara. Med ögonen trött hängande någonstans nere vid näsroten. "Oj hoppsan." Svarade jag. 
 
Som tur är har Frallan och Skeden börjat prata lite tystare med varandra. Och säger mest "sqeek". Och något litet "mip". Och kanske något "nuärdetminturattspringaistorahjulet". Så det behövdes trots allt inte hörselkåpor och dubbla sömntabletter för att kunna sova. Och tur är väl det. För jag har inte hittat ett enda par hörselkåpor som som är så små att de passar dvärghamstrar. Jag tänkte nämligen att de skulle börja prata teckenspråk med varandra om de inte hörde något. Mycket tystare. Bra plan, eller hur?