Nollte advent

Grattis till er alla. Idag är det nollte advent. Det är dagen då vi förbereder oss inför advent. När vi vitnar mossa, risar lingon, dissekerar saffranskrokusar, formar pepparkaksformar, kryddar vin, skördar mandel och torkar vindruvor. Eller ja. Inte riktigt. Men vi gräver i alla fall en gång genom förrådet för att nå fram till adventsljusstakarna som ska fram nästa helg.
 
Nu är jag i och för sig ganska besviken. För i år hade jag bestämt mig för att börja fira lite tidigare än nollte advent. Redan vid minus första advent. Alltså dagen när jag skulle förbereda mig inför nollte advent. Och så visade det sig igår att det var förra helgen. Jösses. Vilket antiklimax. Ni kan ju tänka er själva. När man har skapat en helt ny och innovativ högtidsdag. Och så missar man den redan första året. Jaja. Får väl börja med det nästa år istället.
 
Nä. Nu måste jag gå och tända nollte ljuset. Tjing!
 
Mm. Tror bestämt att det är dags att skörda snart. Eller så gör vi som vi brukar. Och köper en påse med färdigskalade mandlar blandade med russin. För det spelar ju ingen roll om det inte smakar lika bra. Vi brukar ändå glömma påsen i skafferiet varje år. Nä. Nu måste jag gå och rensa skafferiet på alla mandelochrussinpåsar. Tjing!