Ända fram till påska

Oftast löser sig saker av sig själva. Framför allt när det gäller blommor. Och framförframför allt julblommor. När julen är över så är julblomman i så pass dåligt skick att inte ens elchocker skulle kunna väcka den till liv. Vilket innebär att den åker i komposten samtidigt som tomten, bocken och alla deras vänner åker på kartongssemester till förrådet.
 
Men den här gången så planterade jag julstjärnan i vårt lilla kretslopp. Där den levde loppan. Och har nu tillsammans med murgrönan gått bananer i sin lilla glasvärld. Så jag har fått problem. Inte kan man väl ta livet av någon som lever loppan och går bananer.   
 
Jag vill därför presentera denna finfina påskstjärna. Som ni ser har den en vacker påskröd färg. Den kommer verkligen att pryda hemmet så här i påsktider. Tillsammans med sin vän Påsken. Ja alltså inte påsken i bestämd form. Utan påsken i obestämd form. Singularis. Hade det varit bestämd form så hade jag skrivit påskenen. För påskenen är en liten en. Som står utanför dörren i en plåthink prydd med en vacker påsktomte.
 
Ja vadårå. Så har väl Apotek-Arne gjort i alla tider. Muste man så muste man som han brukar säga. Så skyll inte på mig. Skyll på Arne. 
 
 
Påskröda påskstjärnor och påsktomtar. Vad ska hon hitta på härnäst den där muttin? En påsklämma kanske? Och varför snackar förresten alla om påskris nuförtiden? Jag har i alla fall hur många påsar som helst. Ni skulle bara se dem jag har under mina ögon. Stora som ägghalvor. Eftersom man inte får sova på nätterna längre på grund av allt oljud. Fåglar som kvittrar. Krokusar som ploppar upp precis utanför sovrumsfönstret. Och tänk bara på all snö som smällt. /Mutter