Äggjakt 2016

Så var ännu en påskäggsjakt hos familjen Nyberg till ända. Temat i år var Fångarna på Fagerstrand. Vi låste helt enkelt in alla deltagarna i ett rum medan vi åt upp godiset. Nä. Jag skojar bara. Vi låste in oss i ett rum och åt upp godiset. Nä. Jag skojar igen. Vi låste inte in någon. Så det finns egentligen ingen som helst anledning till att vi kallade det Fångarna på Fagerstrand. Förutom att varje deltagare skulle klara av en uppgift för att få en nyckel. Men vi körde med skedar istället för nycklar. Varför? Ingen aning.
 
Första utmaningen var till för någon som inte var rädd för att ta sig vatten över huvudet. Enochenhalv kallsup senare blev teskeden som låg i botten på bunken räddad från en säker drunkningsdöd. Av livräddaren Sara.
 
 
 
Andra utmaningen var lite värre. Någon som inte är rädd för mörker och småkryp skulle väljas. Vilket till slut fick avgöras med sten, sax, påse. Eftersom alla var rädda för mörker och småkryp. Men nu var det ju inte så mörkt. Eftersom det fanns en ficklampa. Och småkrypen var inte små kryp. För de där spindlarna som bor där är ena stora jäklar. Bra jobbat Felix.
 
 
 
Tredje utmaningen var till någon som inte är rädd för att skita ner händerna. Något Sofia glatt antog. Tyvärr ingick inte orden "ögonbindel" och "äcklig geggamojja" i förhandsinformationen. Attans. Tyckte Sofia. Dessutom var storleken på skeden mindre än liten. Och gömde sig i någon av bunkarna med mjöl, havregrynsgröt, corn flakes och banan. Allt som behövs för att få finfina frasiga dubbelpanerade händer.  
 
 
 
Fjärde utmaningen krävde två kluriga deltagare. För nu skulle en gåta besvaras. "En person har ett fyrkantigt hus. Alla sidorna är vända mot syd. En björn går förbi huset. Vilken färg har björnen?" Albin är en klurig en. Och klarade av gåtan direkt. Vad svaret var? Nä. Det säger jag inte. Är ni lika kluriga som Albin?
 
 
 
Femte utmaningen fick den andra kluriga deltagaren i den fjärde utmaning utföra. Pusseldags. Där motivet var ett naivistiskt konstverk föreställande vårt vardagsrum. Eller ja. Det var en skitful skattkarta. Ritad av mig. Men Ida lyckades trots detta pussla ihop kartan och komma fram till var teskedsskatten var begravd. 
 
 
 
Sjätte och sista utmaningen var en favorit i repris. Något som vi hade i en äggjakt för några år sen. Här gällde det att få upp lappar som låg i trappan ner till nedervåningen. Utan att gå ner för trappan. Vissa lappar var lite tyngre eftersom de hade en liten metallklämma på sig. Till hjälp fanns: Ett kattkoppel. Ett skohorn. Två magneter. Samt en rulle silvertejp. Om vi hade kollat innan att det verkligen gick att få upp lapparna med dessa prylar och om magneterna fungerade som de skulle? Nä. Självklart inte. Här finns inga garantier.
 
Nu var det endast Johanna kvar i äggjaktlaget som ännu inte gjort någon utmaning. Och om det är någon som har bra tålamod. Så är det inte Johanna.  Men efter lite fnysande och morrande så lyckades hon till slut få upp just den lappen som hade en sked ritad på sig. 
 
 
 
Sådärja. Nu hade alla deltagare var sin sked. Som de kunde växla in till en bild var. Nu skulle de para ihop sig två och två, baserat på bilderna. Och bilda tre ord. Kan ni klura ut vad bilderna blev för ord? Och var äggen fanns? Det kunde våra äggjaktsdeltagare. 
 
                   
 
 
                   
 
 
Nu är ju alla påskägg redan både värpta och kläckta här hemma. Så något mer påskägg kan jag inte erbjuda som vinst. Men om ni kan svaret på gåtan och vilka tre ord som bilderna ska bilda så kan ni ju skriva det i kommentarsfältet (i bloggen eller på Facebook). Vinsten är ära och berömmelse. Och det är väl inte så illa pinkat så här på en påskdag.
 
Ha en finfin fortsättning på påskhelgen! Det ska jag ha.