God Juli!

Efter laddning av batterier och regelbundet intag av energidryck under fem semesterveckor är jag backinbissniss. Nu dricker jag naturligtvis inte sån där onyttig tjurkissenergidryck. Utan den nyttiga sorten. Röd och fin är den. Och passar utmärkt till grillat. 
 
Nu tror ni säkert att jag är periodare. Ja alltså, då menar jag inte vinet. Det dricker jag inte i perioder. Det dricker jag året om. I alla fall på helger. Jag menar bloggandet. Och det kan jag väl hålla med om. Att jag är lite av en periodare.
 
Men egentligen är det nog mer säsongsbetonat. Lågsäsong när hjärnan säger "Låg batterinivå. Ställer om till sparläge." Och då ryker helt enkelt en del funktioner. Tålmodigt tålamod till exempel. Läsning av böcker. Bakning av småkakor. Virkning av grytlappar. Samt bloggning.
 
Och när det inte är lågsäsong så är det högsäsong. Någon mellansäsong har jag inte tålamod till. Så nu påbörjas alltså högsäsongen. Vilket i regel brukar innebära ett högre prisläge. Så därför känner jag mig tyvärr tvungen att höja priset. Detta innebär att jag nu kommer att lägga mig på ungefär tvåhundrasjuttiofem kronor. Jag menar. Det får jag ju en ännu bättre påsilåda för. 
 
 
Röd är inte bara färgen på mitt vin. Röd är även färgen på mitt solbrända skinn. Och numera även på vår nypanelade stuga. Som ur ett målningsperspektiv är åthelvete för stor.