Nytt nytt nytt

Gott nytt år! Idag är första dagen på någonting nytt och finfint. Och som vanligt så firar vi alla in det nya året med fest, bubbel, fyrverkerier och nyårslöften. Men vad gör vi då idag, den allra första dagen på det nya fantastiska året?
 
Jo. Vi sover halva dagen. Äter pizza till frukost. Sen hasar vi suckande runt bland champagnekorkar, granbarr och en och annan skumbanan (vem fan tog med skumbananer?) och försöker rensa en tillräckligt stor ruta i soffan för att kunna sjunka ner där som en vissen morot. Medan man begrundar det där nyårslöftet man gav. Det där om att börja röra på sig mer, äta nötter och frön till frukost och tillbringa mer tid i nauren. Vilket visserligen skulle vara busenkelt. Om man var ekorre. Håhåjaja.
 
Och så fortsätter vi att tillbringa den första dagen på det nya året tillsammans med dem som vi varje år tillbringar den här dagen med. Iprenmannen, Ipaden och Ivanhoe. 
 
Jorå. Vi är ett konstigt släkte. Vi människor.
 
Men ha nu en finfin nyårsdag i dag. Trots allt. Och hörrni. Glöm det där med nyårslöften. Det går att lova sig själv saker oftare än så. Varje dag till och med. Eller ännu oftare. Nu till exempel så lovar jag mig själv att hela den här timmen så ska jag inte göra någonting. Sen får jag se vad jag lovar nästa timme. Det kan bli så att jag lovar mig en kopp kaffe. Men det vet jag inte än. O så spännande.