Mutti och garderoberna

Så vad har en vanlig mutti som jag pysslat med de första dagarna på det här året då. Kan man undra. Ja utöver att ha ätit upp de allra sista slattarna av kakor, praliner, glögg och gräslök så har jag ägnat mig åt garderober. Ja alltså inte åt själva garderoberna. Snarare innehållet. Och nej. Jag har varken varit i garderoberna eller kommit ut ur dem. Jag pratar om kläder. I garderober. Som inte ska vara där. Jo garderoberna ska vara där. Men inte kläderna. Som är de som ska komma ut ur dem. Garderoberna alltså. 
 
Jag har de tre senaste dagarna gått igenom hela tre generationers garderober. Först min egen. Sen Johannas. Och till sist min mammas. Och så blandade vi om lite. Johanna fick lite kläder från mig. Jag och Sara fick några kläder från Johanna. Mamma fick en kläd från mig. Sofia fick kläder från mamma. Och Läkarmissionen får så mycket kläder att de kan öppna filial i Hässelby Villastad. 
 
Allt klädbytande blir dock fullständigt förvirrande. Så om ni ser mig i en senapsgul knytblus med axelvaddar och ett par tajta trasiga jeans så vet ni. Att jag har blandat ihop garderoberna en smula. Men det är faktiskt inte så lätt. När Stefans garderob ligger precis bredvid min.  
 
Nu är jag så förklädat trött på kläder att jag har klätt mig i soffan med en kläd och tonic. Ha en klädsam kväll. Det tänker jag ha.
 
Mycket enklare. Bra idé där. Garderobert. Eller vad du nu heter.