Isfritt

Jamen då tar jag väl på skridskorna då. För det kan jag göra. Men det blir svårare att åka på dem. Vi har visserligen is på trappan, garageuppfarten och på varenda sabla bilruta som man får skrapa som en dåre varenda sabla morgon. Men på sjön? Nä. Inte ett enda litet isflak. I alla fall inte nedanför oss.
 
Jag har funderat på varför det är på det här viset. Och jag har faktiskt några teorier:
 
Vårt avloppssystem är en Strandvägenwannabe och har börjat släppa ut bajsvatten rakt ut i sjön. För alla har väl sina förebilder. Även om man bara är ett litet avlopp. 

Triathleterna har på allvar tagit över världen. Och installerat en jetstream i Mälaren för att kunna öva simning även mitt i vintern. I alla fall i den del av Mälaren som befinner sig precis nedanför vårt hus. Hm. Stefan?

Det är politikernas fel. Ja inte vet jag varför. Men allt verkar ju vara deras fel nu för tiden.

Eller så är Mälaren helt enkelt bara ännu en obstinat jävel som vägrar att böja sig för sådana skitsaker som till exempel temperatur. Våga vägra vinter. Bra där Mälaren.
 
Fler förslag på orsaker till denna isbrist som, trots köldchock, mördarkyla och vinterterror eller vad tidningarna nu kallar det, råder på Mälaren strax nedanför en helt vanlig mutti's hus...eh...önskas. Och för er som inte älskar bisatser: Förslag på isbristorsaker önskas. 
 
Och eftersom jag inte kan åka på mina skridskor. Så snörar jag nu av dem. (Men hallå. Som om jag någonsin haft dem på mig.) Och sätter mig i en solstråle i soffan och tar en kopp kaffe. Tack Mälaren. 
 
Jaha ja. På andra sidan har de is minsann. Typiskt de på Ekerö. Ska bara ha och ha.