God fortsättning!

God fortsättning! På vadå? Ja säg det. Ingen aning faktiskt. Det undrar jag varje år. 
 
Det kan väl ändå inte vara fortsättningen på innevarande år. För om det bara är cirka tre dagar kvar så är det väl lite sent tänker jag. Den önskningen hade man ju behövt i början av året. Så dags nu liksom. Och hur kan man veta hur önskningsföremålet har upplevt sitt år som nu nästan är till ända. Hen kanske har haft ett riktigt skitår. God fortsättning på den du.
 
Det skulle ju kunna vara julmaten man menar. För den fortsätter man ju äta på. I minst en vecka. Och där kan man ju verkligen behöva en önskan om god fortsättning och lite påhejande när man är inne på fjärde dagen med julbordsrester. Heja heja. En köttbulle till bara. God fortsättning med julskinkan. Det är bara ett kilo kvar. Heja heja.
 
Å andra sidan skulle godfortsättningsönskandet även kunna avse glögg och godis. Det kan ju bli en väldigt god fortsättning på det också. Men här behöver man ju ingen önskan om en god fortsättning. Det blir ju det i alla fall liksom. Ända tills det enda som finns kvar är slemmiga knäckpapper, tomma chokladkartonger och en dammig påse med mandel och russin. (Nix. De gick inte åt i år heller. Glöggen hann liksom före). 
 
Nä. Jag vet bara en sak som man verkligen skulle behöva en önskan om god fortsättning på. Livet. Ni vet det där som händer hela tiden. Även när det inte händer något. Det där som man själv är ansvarig för att se till att det blir så bra som det går. Det kan man behöva en önskan om god fortsättning på. Så man kommer ihåg att se till att det blir det. Så bra som det går alltså. Och inte bara dagarna mellan jul och nyår kanske. Utan varje dag. Hm. Ska nog bli min nya hälsningsfras. God fortsättning på livet. Japp idag igen.  
 
Så god fortsättning på er! 
 
Fortsättning? Näeru. Här är det stopp. Du får vänta tills min bror kommer. Brynolf med gröna mulen.