Beroende? Beror på...

Hur beroende är jag egentligen på en skala? Funderar jag på ibland. För det är väl bra att då och då se över sin beroendekollektion. Tänker jag. Så att man kan slänga ut dem som man egentligen inte vill ha. Eller kanske skaffa nya som man vill ha. 
 
Ett av mina beroenden har jag redan berättat om. Mitt Tupperwareberoende. Det har jag dock gjort mig av med. Eller ja. Jag har fortfarande kvar Tupperwareburkarna. Men jag köper i alla fall inte några nya. Eller ja. Inte så många i alla fall. Och inte så ofta. 
 
Min aktuella beroendekollektion innehåller dock (som ni alla vet) ett väskberoende. Det förnekar jag inte. Ser jag en finfin väska så ska det till antingen svår sjukdom, ett hutlöst pris eller en flock argsinta fiskmåsar för att hindra mig från att köpa den. Särskilt om det är läder (sniff). Så är det. Men det är ju inte så att jag är så beroende att jag inte kan leva utan en väska. Det är ju inte så att jag skulle hänga upp hela mitt liv på en väska. Gifta mig, flytta ihop, skaffa fritidshus och fira silvertejpbröllop med en väska. Så därför har jag bestämt mig för att ha kvar det beroendet även i höstkollektionen. För jag trivs med det. Sådeså. 
 
Ett annat beroende fick jag bekräftat under semestern. Det visade sig som en ganska tung huvudvärk som smög sig på mig på vissa eftermiddagar. Ojojoj nu är det åska på gång. Sa jag. Solen skiner från en blå himmel. Sa Stefan. Ojojoj då håller jag på att bli sjuk. Sa jag. Då ska du väl inte sitta här och ta en ginochtonic på verandan. Sa Stefan. Nämen nu blev jag frisk. Sa jag.
 
Men någon förklaring till huvudvärken fick jag inte. Förrän en vecka senare. När jag insåg att jag hade råkat blanda ner koffeinfria kaffekapslar i min kaffekapselburk. Vilket innebar att det bara var slumpen som avgjorde om morgonkaffet skulle innehålla det livsnödvändiga koffeinet eller inte. Som rysk roulette ungefär. Fast med något mindre huvudvärk vid förlust. Och så vips kunde jag utöka min beroendekollektion med finfin koffein. 
 
Eftersom mitt Tupperwareberoende inte längre kvalar in på min lista, så funderar jag nu på att skaffa ett nytt och fräscht beroende till höstkollektionen. Förslag mottages tacksamt. 
 
Åh men lille vän. Är du också koffeinberoende?