Skämta med mig aprillo

Jösses ja. Vad jag har blivit lurad idag.
 
Det började redan när jag gick ut imorse för att åka till jobbet. Snö. Fniss. Bra skämt väderchefen. Här tror man att våren är kommen. Och så snöar det. Mycket skojsigt.
 
Det tog inte lång tid innan jag utsattes för nästa aprilskämt. Håret hade bestämt sig för att skoja till det lite med mig. Och tog vädret till hjälp för att förvandla mig till Piff. Och nu menar jag inte den där söta och pratglada lilla jordekorren (Look Pluto,we've got chipmunks in our tree!) utan den hädangångne familjemedlemmen, virvelmarsvinet Piff (Miip, miip, miip). Hihi. Ganska bra aprilskämt faktiskt håret. Inte dumt alls.
 
Jag hann knappt sätta mig på tunnelbanan innan jag drabbades av nästa lurighet. Ett riktigt telefonlur faktiskt. Min mobil skämtade med mig aprillo genom att stanna hemma utan mig. Hoho. Ett bra skämt tyckte jag. Och ännu bättre visade sig skämtet vara när jag kom till jobbet. För då upptäckte jag att den bara hade gömt sig längst ner i min väska. Hähä. Bra där luren. 
 
Nästa skämt var verkligen ett skämt skämt. Jag har känt mig lite smått bekymrad över den kemikalieliknande lukt som lurat runt på jobbet senaste dagarna. Skumt. Har det luktat. Och idag så låg det en liten söt, grön och luddig clementin i ett hörn. April april. Sa den luddige med ett flin. Hohoho. Skrattade jag. Hela vägen till sopkorgen.
 
Sen fortsatte dagen som en äkta första april-dag. Men det bästa skämtet läste jag på aftonbladetpunktesse när jag kom hem. SL höjer ersättningen vid förseningar. Hahaha. Bra försök där aftonbladetpunktesse. Men mig lurar ni inte. Det vet väl alla. Att SL aldrig är försenade.
 
Har ni sett vilken fin skvader! Den ska tydligen finnas på Skansen nu. Så det blir nog ett Skansenbesök i helgen.