Mutti i förändring

Jösses. Vad är det som har hänt med mig? Jag känner inte igen mig själv längre. Jag som alltid hatat trädgårdsarbete.
 
Mina motton har varit "Gräset är alltid grönare ju längre det är" och "Länge leve rabatter. Så länge de håller sig till kuponger.". Mina två favoritalternativ på problemlösning i trädgården har varit "Asfaltera" och "Asfalteraännumera". Och plötsligt sitter jag här med en prenumeration på Allt om trädgård. Vad var det som hände?
 
Nu har vi två helger i rad varit ute och grävt i rabatterna som murmeldjur. Vi har röjt bort ogräs, fula buskar, taggiga eländen och viltväxande växter som verkar ha världsherravälde som mål. Och tro det eller ej. Men jag tycker att det är kul.
 
Istället för alla bortgrävda fulfula växter har vi börjat plantera finfina växter som vi faktiskt vill ha där. Till en början har ett litet rosenmandelträd, smultron och amerikanska blåbär hamnat i rabatten. De kommer sen att få sällskap av en paradisbuske, en syrénhortensia, höstflox och isop. Lavendel, timjan och rosmarin ska också få plats. Och under trädet ska det bli lite förgätmigej. Men det får bli en annan helg. 
 
Muttis trädgårdsblogg. Vad sägs om det? Nä. Skoja bara. 
 
Och näpp. Så himla trädgårdsnördig har jag inte blivit. Jag är fortfarande lat. I alla fall när det kommer till trädgårdsarbete.
 
 
#1 - - Annica:

Jag är också lat angående trädgårdsarbete :D

Svar: Japp, det finns ju annat att pyssla med också :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg