Glasögonmutti

Jag har ju tidigare berättat att jag är en riktig glasögonsamlare. Jag har glasögon för bilkörning i sol, bilkörning utan sol, datoranvändning på kontor, datoranvändning utan kontor, läsning av bok, läsning utan bok. (Och nej. Jag behöver absolut inte progressiva glasögon. Jösses. Det har ju bara gamla tanter. Och jo. Jag kanske är en sån då. Så ja. Jag kanske ska skaffa det. Progressiva glasögon alltså. Inte en gammal tant. Det har jag redan en.)
 
Det jag har saknat är glasögon för läsning i sol. Förra sommaren fick jag ha mina läsglasögon under mina solglasögon när jag satt ute och läste i solen. Det gick i och för sig ganska bra. Men det fanns två problem. Min näsa är för kort för att rymma två par glasögon. Vilket innebar att de yttre glasögonen ramlade ner för munnen hela tiden. Och om ni någonsin haft glasögon framför munnen så vet ni. Precis. De blir immiga och smått slemmiga. I alla fall om man surt fräser till varje gång det händer. Ganska så irriterande. Det andra problemet var att alla andra fnissade åt mig. När jag satt där i godan ro och försökte läsa. Med immiga och smått slemmiga glasögon. Ganska så mycket irriterande. 
 
Så jag beställde provbågar från Favoptic. För läsning i sol. De fyra första skickade jag tillbaka. Ett par såg jag ut som en tvättbjörn i. Och övriga tre gjorde att jag såg ut som en pilot. Vilket jag kanske hade kunnat gissa. Eftersom de hette pilotglasögon. Det jag undrar dock, är varför det första paret inte hette tvättbjörnsglasögon. Hade varit betydligt mer logiskt.
 
Nästa bågleverans innehöll tre förlorare och en vinnare. Och nu har de färdiga vinnarsolläsglasögonen kommit hem och ska förhoppningsvis snart användas i en solstol nära mig. Jag tror förresten att den här modellen hette muttiglasögon. För jag tycker precis att jag ser ut som en mutti i dem. Vad tycker ni?