Finn ett fel

Finn ett fel på denna bild av vår finfina favorithörna i vårt kök på landet. Nej. Det är inte att Risgryn är felstavat. Det stavas så. Faktiskt. Och nej. Det är inte att två av tallrikarna inte är blå. Man måste ju variera sig lite. Eller så var det helt enkelt så att alla blå tallrikar tog slut. Så gissa igen.
 
 
Ja precis. Det ligger en fågel i vår tallrikshylla. Mitt emellan Socker och Havregryn. Och till alla er känsliga läsare så vill jag bara säga en sak. Den är absolut inte död. Den bara vilar lite. Den har dock vilat jättelänge nu. Så den kommer att vara väldigt pigg på sin sista flygtur. Det blir kanske en ganska kort flygtur. Jag var aldrig bra på kast med liten boll.
 
När man ser Kråkan ligga i ens tallrikshylla så börjar man naturligtvis oroa sig för att även hans kompis ligger där någonstans i köket. För det skulle ju inte vara så kul. Om man hittar Mamma Mu liggandes under köksbordet.
 
Men som tur var hittade vi inte någon ko i köket. Och Kråkan var faktiskt ingen kråka. Utan en kaja. Som ramlat ner genom skorstenen och hackat sig in genom en ventil. (Jaja, man kanske inte kan sätta igen en ventil i murstocken med nylonnät och silvertejp. Men nu har vi fixat det. Nu sitter det metallnät och silvertejp där istället. Jo. Vi ska fixa det på riktigt. Snart. När resten av skogen hittat in i köket också. Vi har ju faktiskt inte haft någon räv inne än. Och förresten så har vi satt ett galler för skorstenen nu. Så då kan det bara komma in pyttesmå rävar.) 
 
Jag tror att kajan hade hunnit leva ett tag där i köket. Eller så var han helt enkelt en väldigt bajsnödig fågel. Han hade nämligen flugit runt och pruttat ner överallt. Suck. Förmodligen hade han livnärt sig på möss. Eftersom hans inflygning genom ventilen hade öppnat upp rena rama musmotorvägen rakt in i vårt kök. Suck igen. Men om man ser det från den ljusa sidan, så fick vi ännu en gång bevis på att vi har ett helt mustätt kök. För mössen kom aldrig ut igen. De låg allihop med tassarna i vädret. Och...eh...vilade.
 
Efter att ha städat bort alla djurlik. Oj. Förlåt. Efter att ha släppt ut de djupt sovande djuren. Så fick vi trots allt en riktigt mysig helg. Och ett väldigt rent och såpdoftande kök. Tack där kajan. Köket har aldrig varit så rent som det är nu.
 
 
#1 - - Viktoria:

Huvaligen vilken överraskning!!!
Kan tro att köket blev skrubbat från golv till tak i ett sådant läge som ni var i.

Svar: Ja det var inte direkt en mysig syn, men efter några timmars skurande blev det som sagt renare än det någonsin varit :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg