Resten förresten

Julen har trots allt varit god. Med extra allt av allt. Inte bara julklappar utan även mat, godis och förkylningar. Som tur är har hela familjen insjuknat allt eftersom. Så det har alltid funnits minst två pigga personer som orkat skiva skinka, vattna gran och äta knäck.
 
Själv bokade jag juldagen och annandagen såsom feberdagar. Men nu har förkylningen vandrat vidare till någon annan familj som behövde lite extra omsorg. Så nu kan vi alla äntligen skiva skinka, vattna gran och äta knäck. Samtidigt. Vilket fått till följd att vi har högvis med skivad skinka, en blöt gran och ingen knäck.
 
Förresten så har jag ett förslag. Att sluta kalla dessa dagar för mellandagar. Det låter så infernaliskt tråkigt. Mellan. Det säger ju ingenting. Det här är ju de bästa dagarna på hela året. Dagar helt utan krav och förväntningar. Dagar när man slipper handla mat och bara kan leva på resterna från julhelgen. Dagar när man ändå har gjort av med nästan hela decemberlönen på julklappar redan innan men ens fick den, och lika gärna kan mellandagsreashoppa upp resterna av den. Dagar när man slipper städa eftersom det inte är någon vits att göra det förrän man plockar undan resten alla julgrejer någon gång i början av januari. Dagar när det är okej att dricka glögg tre gånger om dagen eftersom det vore förfärligt att behöva slänga bort resten av glöggen bara för att man har råkat köpa en hel påsilåda och glömt bort den tre adventer i rad. 
 
Så det där med mellandagar tycker jag att vi glömmer. Vi kan väl kalla dem för restdagar istället. Jaja. Det kanske inte låter så mycket roligare. Men det säger i alla fall lite mer. Dagar när man kan ägna sig åt resten av allt som man inte hunnit göra slut på under året. Oavsett om det gäller mat, godis, glögg, pengar eller semesterdagar. Och ju mer man har sparat. Desto roligare blir restdagarna. 
 
Så ha en riktigt glad restdag! Det tänker jag ha.
 
Nä alltså. Det är okej att äta det här till lunch. Det är restdag idag nämligen.