Återfall

Nu var det länge sedan jag blev kvitt mitt beroende. Länge sedan jag var djupt nere i träsket. Tyvärr har jag alldeles nyss fått ett återfall. Det är ju så mycket lättare att få tag i idag. Förut var man tvungen att söka upp någon personligen. Nu finns det ju lättåtkomligt på nätet. Bara att beställa hem.  
 
Det var i början på nittiotalet jag först kom i kontakt med Tupperware. Med små barn och endast en mindre erfarenhet av billiga plastburkar från B&W var jag ett lätt offer. "Om du kommer hem till mig så bjuder jag på fika...och förresten så har jag besök av någon som vill visa lite grejer som du kanske är intresserad av". Jo tjena. Det började med en gratis olivsked. Och slutade med Moduletter, Wonderskålar, Rundletter och Serveletter. Sen var hela PBB-karusellen igång. PlastBurksBeroendet. Efter ett antal år i Tupperwareträsket kom jag väldigt nära den allra innersta kretsen. Och var en hårsmån från att bli värvad. Men då satte jag stopp. Och tog mig ur beroendet. Jag fick helt enkelt klara mig med det gedigna platsburkslager jag hade skaffat mig under flera år. Det gick dock bra. Och till slut var jag stolt och PBB-fri.
 
Och så plötsligt en dag för bara några veckor sedan så önskade min dotter sig en riskokare från Tupperware. En EasyRice. Säker på mig själv efter min långa period av platsburksavhållsamhet kontaktade jag en langare i innersta Tupperwarekretsen. Men tyvärr. Som före detta PBB så trillade jag dit igen. Och nu sitter jag här och har precis beställt ännu en Tupperwaresamling på Tradera. Den innehöll ju den där brödburken jag ville ha. Och sådana där fina kylskåpsburkar. Och andra helt nödvändiga plastburkar. Som till exempel en hamburgerpress. Och hallå. Jag menar. Vem klarar sig utan en hamburgerpress från Tupperware? Inte jag i alla fall. Jag ska förresten kolla om jag hittar en till.
 
Ja jösses. Det var tider det. Nästan så att jag dreglar lite.