Brain is back

Är det de nyss avklingande nyårsklockorna? Är det den annalkande våren? Eller är det helt enkelt bara dags?
 
Hur som helst börjar inspirationen åter infinna sig. Den småbubblar, rumlar runt och börjar tränga ut genom porerna. Som en transpiration. En inspirationstranspiration. Eller så är det klimakteriet. 
 
Det är lustigt hur hjärnan fungerar. Tydligen finns det någon typ av inbyggd prioriteringsordning. Vid tillfälliga överhettningar prioriteras reflektioner och funderingar över livets trivialiteter bort. För att istället ge plats till de tankar som krävs för att lösa problemen som poppar upp som svampar ur jorden. Som slemmiga kremlor. Eller små söta kantareller. För alla problem är ju inte hemska, äckliga och jobbiga. Det finns angenäma problem också. Och under förra året vad de flesta problemen som poppade upp kring en alldeles vanlig mutti trots allt ganska trevliga. Framför allt var det läsaläxorochskrivauppsats-problemen i och med den utbildning jag gick förra året. Certifierad IT-arkitekt. Är jag nu.
 
Kanske ska jag satsa på en annan certifiering det här året. Certifierad Bloggerska. Men det är klart. Mode och utseendefixering är nog inget för mig. Då kanske jag måste blondera håret, sola solarium och skaffa silikon lite här och där. Och silikon som är så svårt att få bort. Från fingrarna alltså. Jag kladdar alltid så hemskt när jag använt silikon. Men det blir tätt och fint. Så jag gillar silikon. För en certifierad bloggerska är det väl i och för sig inte meningen att silikon ska täta. Jag menar, det är väl ingen som vill ha täta tuttar. Att täta läpparna däremot. Det skulle nog vara något för en hel del bloggerskor. De säger så mycket dumt.
 
Nä jag får nog satsa på en annan certifiering. Certifierad Mutti. Om inte det är för sent förstås. Nu när femitio procent av barnen har flyttat hemifrån. Och resterande femtio procent redan är på andra sidan puberteten. De är ju så att säga bortom all räddning. Kanske får satsa på Certifierad Muttimutti istället. Lära mig att virka stjärtlappar, koka plommonsylt och baka mördegskakor. Hu. Hoppas det finns alternativa muttimutti. Som rockar loss, bryter arm och mekar med bilar. En sån vill jag bli. Certifierad Alternativ Muttimutti. CAM. Det vore något. Hör av er om ni hittar en sån utbildning.
 
Inspirerande transpiration eller transpirerande inspiration?
 
 
#1 - - Anne:

Äntligen tillbaka!! Jag har saknat Mutti

Svar: Tack Anne! Det har jag också :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg

#2 - - Nina:

Har saknat dina kloka underfundigheter kära väninna!

Svar: Tack kära väninna :D
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg

#3 - - Lillemor Wendelstig:

Ahhh....njutbar läsning ... ser fram emot fler inlägg, kram från en glad och nöjd tant!

Svar: Tack Lillemor, roligt att höra!
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg

#4 - - Charlotte:

Åh underbara du! Härligt att du är tillbaka@-}--

Svar: Kram på'rej Charlotte :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg

#5 - - Lolo:

Kul att du är tillbaka här. Har saknat dig. Visserligen ses vi ju live, men det är kul att träffa dig svart på vitt. Har hört talas om en kurs som heter CAD, fast det är nog en kurs för att bli en "certifiersd alternativ dad". Kan det vara nått för maken kanske?

Svar: Tack syrran (eller blir du muttster?), kul att höra :))Ska hälsa honom det! Men jag tror att Ida har gått den kursen...så antingen är det inget för Stefan...eller så måste jag ta ett snack med Ida...
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg

#6 - - Isabelle G:

Yes!
Och grattis till certifieringen ... tror nog du kommer hitta fler :)

Svar: Tack Isabelle! Ja, jag får se vad som dyker upp :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg