En månad och tjugo dagar kvar

Jamen så var det fixat då. Vad då? Undrar ni. Granen. Svarar jag. Vilken gran? Undrar ni. Julgranen. Svarar jag. Du är knäpp. Tycker ni. Jajamen. Knäppknäpp. Svarar jag. Inte för att jag köper julgran i början av november. Utan för att jag pratar med mig själv. 
 
Näthandlare som jag är så har jag även i år beställt julgranen på nätet. På smålandsgran.se. Det är lika bra att vara ute i god tid. För annars är risken att man får välja mellan en gran som är sjuttiofem centimeter hög. Eller trehundrasjuttiofem centimeter hög. Och det vill man ju inte. Man kanske vill ha en gran som är till exempel etthundraåttiofem centimeter hög. På ett ungefär. Och då beställer man julgranen redan i början på november. Även om någon tycker att man är knäpp. Sådeså. Dessutom kommer inte granen och hälsar på oss riktigt än. Inte förrän den fjärde advent. 
 
Förra året hälsade en finfin kungsgran på oss över jul. Vi umgicks i några veckor. I en fantastisk gransämja. Och sen sa granis hej då innan han tillsammans med Barry lämnade oss i början på januari. Ni kanske kommer ihåg scenen som Barry ställde till förra julen. Denna gång hoppas jag verkligen att Barry är lite mer samarbetsvillig. 
 
Och om ni också är såna som gärna beställer saker på nätet som till exempel granar så kan ni få en rabattkod av mig. Ja alltså. Ni får inte en rabatt om ni anger koden. Det skulle ju bli lite jobbigt för dem att köra hem till folk. Rabatter kan vara tunga. Fyllda med jord och sniglar och så. Ni får rabatt. Alltså lite billigare pris. Inte billigare snus menar jag då. De har bara julgrejer. Och något julsnus har jag inte sett heller. Ni får tjugo procents rabatt. På priset. På granen. Om ni vill. Skriv in koden "kompis". Inte "muttikompis". Eller "kompiskompis". Även om de är mycket finfinare koder. Bara "kompis"
 
Jaja. Nu ska jag fortsätta här hemma. Dags att koka knäck och griljera skinkan. (Skojar bara). (Så knäppknäpp är jag faktiskt inte). (Faktiskt). 
 Vid fjärde advent kommer granis gående i granskapet. För att hälsa på oss.
Åsåmysigt.