Black & red

Igår var det svart fredag. Det betyder black friday. På amerikanska. Och då ska man passa på att fynda. Då har nämligen de flesta butiker rea. För att starta upp julhandeln och gå från röda till svarta siffror i räkenskaperna. Ja precis. Det är därför det heter black friday.
 
Numera har vi ju black friday även här i Sverige. Framför allt på nätet. Och det är ju tur för mig. Eftersom det just är på nätet jag verkar. Nätverkar. Och nätshoppar. Jag är så att säga nätansluten för det mesta. Halva näterna nästan. Så igår kväll efter middagen var det dags att handla julklappar. I en soffhörna nära mig. Med datorn i knät och ett glas vin. På ett bord nära mig. Så klarade jag av åtminstone en tredjedel av årets julklappsinköp.
 
Men idag är det röd lördag. För att jag förmodligen har gått från svarta till röda siffror i räkenskaperna. För att mitt ansikte har antagit en rödaktig ton efter att ha varit placerat framför en datorskärm under alltför lång tid. För att idag tänker jag dricka ett glas vin. Rött alltså. Annars skulle det ju inte vara en röd lördag. Utan en vit lördag. Och det kan jag ju inte ha. Eftersom jag tänker dricka ett glas vin. (Hallå.) Men framför allt. Så är det en röd lördag för att huset nu är prytt med jultomtar, juldukar, julljusstakar, julstjärnor, juldomherrar och julchips. Ja vadå. Man måste ju ha något att knapra på till julvinet. Så nu är åtminstone en tredjedel av årets jullager framplockat. Det finns mer alltså. Men det får vänta tills Lucia kommer knallandes. 
 
Och förresten. Kommer ni ihåg vårt kretslopp? Det fyllde vi med lite grönt i våras. Och det gick ju bra. Ända tills jag för ett par veckor sen bestämde mig för att de hade blivit lite väl vilda. Och toppade dem lite. Vilket innebar att de sörjde sina toppar så djupt. Att de i sin tur bestämde sig för att strejka. Och dö en smula. Kvar blev en ensam överlevande som sträckte ut sina gröna små kvistar mot mig. Som för att be om hjälp. Så då bestämde jag mig igen. För att hjälpa. Jag drog helt enkelt upp honom med rötterna och lät honom löpa fritt. Ända bort till komposten. Och gjorde ett litet julkretslopp istället. Vi får hoppas att han får leva livet ett tag. I alla fram tills han har namnsdag. Han heter Knut. 
 
 
 
Hej. Jag heter Knut. Hej Knut.  
 
 
 
 
#1 - - Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

Fint!

Svar: Tack :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg